"Ett av de kivogaste jobben jag haft!"

08.09.2020 kl. 12:52
Sammanlagt 21 unga fick sommarjobb under Barnavårdsföreningens sommarläger. Att få lära känna barnen, lyssna till deras önskemål och prova på nya aktiviteter var något som lägerledarna berättar att de uppskattade.

En annorlunda vår följdes av en exeptionell sommar. Barnavårdsföreningen erbjöd 28 veckor sommarläger för barn, vilket är 19 veckor mera än under en vanlig sommar.

Därmed fick också 21 unga jobb som ledare på föreningens dagläger.

- Många unga blev utan jobb på grund av coronapandemin och det känns bra att vi har kunnat hjälpa dem, säger Isabella Franck, chef för Barnavårdsföreningens eftermiddagsverksamhet. Våra sommarläger har inte bara gett stöd för barn och familjer, utan vi har också kunnat erbjuda sommarjobb åt flera unga. 

"Lämplig mängd lägerledare per barn"

Max Granlund var en av dem som fick jobb på Barnavårdsföreningens läger.

- Jag tror definitivt att jag kommer att ha nytta av den här arbetserfarenheten, säger Max som tidigare jobbat som ledare på handbollsläger.

Max var lägerledare under sammanlagt fyra sommarläger, två i Helsingfors och två i Grankulla. Han säger att det var roligt att hitta på nya aktiviteter och lyssna på barnens önskemål.

Max tyckte att tre ledare per läger var lämpligt för den mängd barn som deltog. På bilden från vänster: Madeleine Andersson, Max Granberg och Elle Anthonia. 
Bild: Amanda Salenius

"Ett av de kivogaste jobben jag haft"

Rebecka Oriander studerar socialpsykologi vid Helsingfors universitet och jobbade som lägerledare under sommarlovet. 

- Det här är ett av de kivogaste jobben jag haft, säger Rebecka. Härligt med en så liten grupp att man lärde känna alla barn.

"Det är alltid är givande att komma i kontakt med olika slags barn", säger lägerledare Rebecka Oriander som under studierna planerar att rikta in sig på barnpsykologi.

Lyssnade på barnens önskemål

Karl-Mikael Grimm jobbar på Barnavårdsföreningens eftis och då eftisarna stängde för sommaren blev han erbjuden jobb på sommarlägren.

- Att vara hela veckan med barnen gör att det finns mera tid att göra saker en under en eftermiddag på eftis, säger Karl-Mikael.

Barnen på sommarlägren fick komma med önskemål på aktiviteter.

- En rolig ide var att pyssla en liten raket med bakpulver som kunde flyga några meter upp i luften. Vattenballongskrig var också något som barnen uppskattade, säger Karl-Mikael. 

Text: Anne Nickström

 
Isabella Franck
Chef för eftermiddagsverksamhet
+358505777987

Blogg: Lärare, så här får du klassen att slappna av

Att få eleverna att slappna av i klassen är färdighet som kan tränas upp. Här kommer konkreta tips som hjälper dig att skapa lugn även i oroliga grupper!

Behöver du stöd i föräldraskapet?

Vår föräldrahandledning erbjuder praktiska tips för en positivare familjevardag och möjligheten att vädra tankar med en sakkunnig.

Skilsmässoblogg: Brev från svarta tunneln

"Förra vårvintern genomgick jag en separation efter 20 års äktenskap. Då åkte jag in i den svarta tunneln och fick dessutom ta denna tur mitt under en pågående, global coronakris", skriver en mamma i sin berörande bloggtext.