Leende ungdom ute

Chatta med oss på tisdagar och torsdagar

31.08.2020 kl. 11:12
Våra chattar finns till för dig som har frågor kring familjeliv eller skilsmässa och för barn och unga som behöver någon som lyssnar på dem. Under hösten är alla våra chattar öppna på tisdagar klockan 12–14 och på torsdagar klockan 16–18.

Alla är välkomna att diskutera med våra sakkunniga: barn, unga, föräldrar och andra anhöriga. 

Vi har fyra chattar: 

  • Chatt för barn och unga. För dig som behöver någon som lyssnar och svarar på frågor. Stora frågor eller små, det har ingen skillnad – du är välkommen att chatta med våra sakkunniga oberoende. Chatten är tvåspråkig. 
  • Stärkt föräldraskap – för dig med småbarn. För föräldrar med barn i åldern 3–12 år eller för andra anhöriga. Behöver du tala om familjevardagen eller har du frågor om barnens beteende? Välkommen att chatta med våra sakkunniga! Chatten är tvåspråkig. 
  • Chatta om skilsmässa – för dig med frågor om parförhållande. För dig som funderar på hur ditt parförhållande fungerar, överväger på en separation eller redan har skilt dig. Våra sakkunniga är redo att stödja och hjälpa. Chatten är svenskspråkig. 
  • Nuorten vanhemmille -chat. För dig med tonåringar och frågor kring deras beteende. Våra sakkunniga han komma med råd och stöd om hur ni ska få vardagen att fungera. Chatten är finskspråkig. 

Chattarna öppnas från vår webbsida: bvif.fi. 

Alla chattar är anonyma och du behöver inte registrera dig. Våra sakkunniga har tystnadsplikt. 

Läs mera om våra chattar! 

 

 
Petra Willamo
Organisationschef | Järjestöpäällikkö
+358407362747
Petra leder och utvecklar vårt bidragsfinansierade arbete med barn och familjer | Petra johtaa ja kehittää avustusrahoitteista työtämme lasten ja perheiden kanssa.

Blogg: Lärare, så här får du klassen att slappna av

Att få eleverna att slappna av i klassen är färdighet som kan tränas upp. Här kommer konkreta tips som hjälper dig att skapa lugn även i oroliga grupper!

Behöver du stöd i föräldraskapet?

Vår föräldrahandledning erbjuder praktiska tips för en positivare familjevardag och möjligheten att vädra tankar med en sakkunnig.

Skilsmässoblogg: Brev från svarta tunneln

"Förra vårvintern genomgick jag en separation efter 20 års äktenskap. Då åkte jag in i den svarta tunneln och fick dessutom ta denna tur mitt under en pågående, global coronakris", skriver en mamma i sin berörande bloggtext.