Leende ungdom ute

Chatta med oss på tisdagar och torsdagar

31.08.2020 kl. 11:12
Våra chattar finns till för dig som har frågor kring familjeliv eller skilsmässa och för barn och unga som behöver någon som lyssnar på dem. Under hösten är alla våra chattar öppna på tisdagar klockan 12–14 och på torsdagar klockan 16–18.

Alla är välkomna att diskutera med våra sakkunniga: barn, unga, föräldrar och andra anhöriga. 

Vi har fyra chattar: 

  • Chatt för barn och unga. För dig som behöver någon som lyssnar och svarar på frågor. Stora frågor eller små, det har ingen skillnad – du är välkommen att chatta med våra sakkunniga oberoende. Chatten är tvåspråkig. 
  • Stärkt föräldraskap – för dig med småbarn. För föräldrar med barn i åldern 3–12 år eller för andra anhöriga. Behöver du tala om familjevardagen eller har du frågor om barnens beteende? Välkommen att chatta med våra sakkunniga! Chatten är tvåspråkig. 
  • Chatta om skilsmässa – för dig med frågor om parförhållande. För dig som funderar på hur ditt parförhållande fungerar, överväger på en separation eller redan har skilt dig. Våra sakkunniga är redo att stödja och hjälpa. Chatten är svenskspråkig. 
  • Nuorten vanhemmille -chat. För dig med tonåringar och frågor kring deras beteende. Våra sakkunniga han komma med råd och stöd om hur ni ska få vardagen att fungera. Chatten är finskspråkig. 

Chattarna öppnas från vår webbsida: bvif.fi. 

Alla chattar är anonyma och du behöver inte registrera dig. Våra sakkunniga har tystnadsplikt. 

Läs mera om våra chattar! 

 

 
Petra Willamo
Organisationschef | Järjestöpäällikkö
+358407362747
Petra leder och utvecklar vårt bidragsfinansierade arbete med barn och familjer | Petra johtaa ja kehittää avustusrahoitteista työtämme lasten ja perheiden kanssa.
Söndrigt hjärta

Blogg: Brev från en separation

"Det är absolut ingen skam att söka hjälp, snarare en smart investering för framtiden och förhoppningsvis ett nytt, bättre liv", skriver en mamma som gått igenom en separation i vår blogg.
Pia Graniittiaho står ute på en trappa

”Skilsmässan påverkar alltid barnet”

De planerade nedskärningarna oroar experter. Enhetschef Pia Graniittiaho lyfter fram vikten av stöd för både barn och föräldrar.

Bättre samspel under de turbulenta tonåren

Tonårstiden väcker frågor och känslor hos de flesta föräldrar och det kan köra ihop sig rejält hemma. Med mera kunskap och rätt verktyg kan föräldern skapa en bättre atmosfär hemma. Vi erbjuder ett brett urval av sätt att stödja tonårsföräldrar i tid innan problemen eskalerar.

"Ett av de kivogaste jobben jag haft!"

Sammanlagt 21 unga fick sommarjobb under Barnavårdsföreningens sommarläger. Att få lära känna barnen, lyssna till deras önskemål och prova på nya aktiviteter var något som lägerledarna berättar att de uppskattade.

”Nu vet jag att jag inte kan berömma mitt barn för mycket”

Vi deltar i SOSTE:s kampanj Tur att det finns nån. Under kampanjen visar vi hur viktigt vår arbete är för barn, unga och familjer. Läs blogginlägget om Pia och Mikael, som fick en lättare vardag och ett stärkt föräldraskap efter att ha deltagit i Familjeskolan POP på Barnavårdsföreningen.

”Nyt tiedän, ettei lasta voi kehua liikaa”

Osallistumme SOSTE:n kampanjaan Onneksi on joku. Kampanjan aikana näytämme kuinka tärkeää työmme on lapsille, nuorille ja perheille. Pia ja Mikael osallistuivat Barnavårdsföreningenin Perhekoulu POP:iin. Blogissa he kertovat omien vanhemmuustaitojen vahvistuneen ja arjen helpottuneen Perhekoulun myötä.
Man som tittar ut över ett öppet hav

Pappablogg: Skilsmässan lade sina spår

"En skilsmässa är minst sagt en förändring, inte bara för mig som man och pappa till två härliga barn, utan för hela den splittrade familjen, släkten och vännerna. Det finns ingen återvändo, men livet går vidare", skriver en pappa som deltagit i vår skilsmässogrupp i vår blogg.
bild av pärmen från ett häfte om skilsmässa

Ungdomar skapar eget material om skilsmässa

Att få tala om hur det kändes efter att föräldrarna skildes och att få hjälpa andra i samma situation. Det var det viktigaste för de ungdomar som deltog i Barnavårdsföreningens workshoppar under sommaren. Genom vårt förebyggande arbete vill vi stödja ungdomars välmående och ta i eventuella problem i tid.