kollage av fyra bilder med barn, ungdomar och föräldrar

Föreläsningsserien Fascinerande föräldraskap stödjer föräldrar och proffs

24.08.2020 kl. 14:13
Föräldraskap är underbart, och samtidigt utmanande. Vår föreläsningsserie i höst ger verktyg för att stärka föräldraskapet och få bättre förståelse för barnets och tonåringens beteende. På det här sättet vill vi stödja föräldrarna och förebygga senare problem.

Föreläsarna är Barnavårdsföreningens sakkunniga, som har utbildning inom olika områden och en gedigen erfarenhet av att stödja barn, ungdomar och föräldrar. Föreläsningsserien är öppen för alla och ämnena valda så att både föräldrar och professionella inom området har nytta av dem.

 -  De här föreläsningarna är ett lätt sätt att lära sig nytt. Det kan finnas bekanta teman på föreläsningarna, men kanske de presenteras från en ny synvinkel. Vi erbjuder saker att fundera på både för föräldrar och professionella, Silve Serenius-Sirve, enhetschef för de neuropsykiatriska tjänsterna på Barnavårdsföreningen.

Under hösten talar vi om positivt bemötande, om varför barnet beter sig som det gör och om vad allt som händer i en tonårings hjärna.

Föreläsningarna ordnas online och föreläsningsserien är gratis. Du kan anmäla dig till bara en föreläsning eller delta i hela serien om du känner för det!

En del av föreläsningarna ordnas samtidigt på svenska och finska. Det finskspråkiga utbudet ser lite annorlunda ut, det kan du bekanta dig med här.

Höstens föreläsningar

Föräldraskap & gränssättning – måndag 5.10.2020, kl. 17-19

Nästan alla föräldrar upplever i något skede att det blir mycket tjat och gnäll och att det är svårt att sätta gränser. På föreläsningen berättar Ellen Holmström, sakkunnig inom barn- och familjearbete, om hur det med ganska enkla knep går att göra vardagen både lugnare och mer harmonisk.

Mycket oljud i tonårshjärnan – måndag 12.10.2020, kl. 17.00–19.00

Ibland är tonåringen stressad och nedstämd och ibland är det full rulle och allt går för snabbt. Vad är förklaringen till ungdomars beteende, vad händer egentligen i tonårshjärnan? Kom och lyssna på Merja Koponen, som jobbar som sakkunnig inom barn- och familjearbete.

Hur bemöta barnet positivt – torsdag 5.11.2020, kl. 13.00-14.30

Skapa förutsättningar för en positivare vardag med positiva metoder. På föreläsningen ger Emma Fabricius, sakkunnig inom barn- och familjearbete, praktiskt användbara tips för att handleda och stödja barn som beter sig utmanande.

Orsaker bakom barnets beteende – onsdag 2.12.2020, kl. 17.00-18.30

Vardagen med ett barn som beter sig utmanande kan vara påfrestande för hela familjen. Sanna Karuvaara, sakkunnig inom barn- och familjearbete, berättar om faktorer som kan påverka beteendet. Kom och öka förståelsen för barnet!

 

Anmäl dig senast föregående dag kl. 16: https://link.webropolsurveys.com/S/649DE1A2BD059B86

En länk till Zoom skickas per e-post åt alla anmälda.


Vi deltar i SOSTE:s kampanj Onneksi on joku - Tur att det finns nån. Under kampanjen visar vi hur viktigt vår arbete är för barn, unga och familjer. Läs vårt ställningstagande här! 

 
Pia Graniittiaho
Enhetschef | Yksikönjohtaja
+358451394034
Söndrigt hjärta

Blogg: Brev från en separation

"Det är absolut ingen skam att söka hjälp, snarare en smart investering för framtiden och förhoppningsvis ett nytt, bättre liv", skriver en mamma som gått igenom en separation i vår blogg.
Pia Graniittiaho står ute på en trappa

”Skilsmässan påverkar alltid barnet”

De planerade nedskärningarna oroar experter. Enhetschef Pia Graniittiaho lyfter fram vikten av stöd för både barn och föräldrar.

Bättre samspel under de turbulenta tonåren

Tonårstiden väcker frågor och känslor hos de flesta föräldrar och det kan köra ihop sig rejält hemma. Med mera kunskap och rätt verktyg kan föräldern skapa en bättre atmosfär hemma. Vi erbjuder ett brett urval av sätt att stödja tonårsföräldrar i tid innan problemen eskalerar.