Stöd för familjer under hela sommaren i år

01.06.2020 kl. 11:22
Barnavårdsföreningen satsar på att ge barnen och familjerna extra stöd i sommar. Därför fortsätter vi undantagsvis med en del av verksamheten under hela sommaren.

Vi finns till hands både på nätet i form av dagliga chattar, öppen daghemsverksamhet och Tjejvillans digitala träffar samt helt fysiskt med en mängd extrainsatta dagläger.

Lätt nå våra experter på chatten

Om du känner oro eller har bekymmer över din familj eller läget finns våra chattar tillgängliga varje vardag också under sommaren. Chattarna är öppna för barn och unga, föräldrar och andra anhöriga: alla är välkomna att diskutera med våra sakkunniga. Chattarna är tvåspråkiga.

  • Vår chatt för barn och unga är öppen måndag till fredag klockan 12–15.
  • Chattarna för vuxna (både om föräldraskap och skilsmässa) håller öppet på måndagar och onsdagar klockan 15–18, och tisdag, torsdag och fredag klockan 12–15.
  • Vår finskspråkiga chatt för föräldrar till tonåringar är öppen varje torsdag klockan 19–20 fram till midsommar.

Kul för småttingar på nätet

För dig med småbarn har vi Öppet daghem online varje torsdag klockan 10–10.30. Vi träffas på Zoom och då blir det till exempel sagor, pyssel eller musik. För dig med tvåspråkiga barn finns också den finskspråkiga Pienten oma tuokio verkossa på tisdagar klockan 10.30–11.

Det ryms fler med på sommarlägren

I år erbjuder vi extra många kostnadsfria sommarläger både i Helsingfors och Grankulla, under alla veckor som skolorna har sommarlov. Lägren är öppna för alla mellan 7 och 17 år. Programmet sker mest utomhus, och lägren leds av erfarna och ansvarsfulla ledare som ser till att alla trivs och har roligt.

Förutom de kostnadsfria lägren ordnar vi flera övriga sommarläger för barn i åk 1–6 i Helsingfors och Grankulla.  

Det lönar sig att kolla infon – det finns ännu lediga platser kvar på många av lägren!

Tjejvillans träffar på Zoom och Insta

För de lite äldre barnen och ungdomarna har vi Tjejvillans verksamhet, som fortsätter online ända fram till slutet av juni. Tjejvillans verksamhet riktar sig till flickor från årskurs 4 uppåt, och tanken är att ge flickor ett tryggt rum att få vara sig själva och umgås med andra.

Den öppna verksamheten på Zoom ordnas varje onsdag och fredag klockan 15–16 av ledarna på Tjejvillan Grani.

Livesessionerna på Instagram fortsätter på tisdagar och fredagar klockan 12–12.30. Fredagssessionen den 18.6 blir i stället på torsdag 17.6 på grund av midsommar.

I slutet av juli ordnar Tjejvillan ett dagläger för 9–12-åringar i Grankulla.

Ta kontakt!

Du når oss per e-post och telefon också under sommaren, våra kontaktuppgifter hittar du här.

 
Petra Willamo
Organisationschef | Järjestöpäällikkö
+358407362747
Petra leder och utvecklar vårt bidragsfinansierade arbete med barn och familjer | Petra johtaa ja kehittää avustusrahoitteista työtämme lasten ja perheiden kanssa.

Ny föreläsningsserie stödjer skolpersonal

Att jobba i skolan är meningsfullt, men kan också medföra oro för elevernas välmående och skolgång. Med vår nya föreläsningsserie vill vi hjälpa skolpersonal och förebygga senare problem.

Rekry: Barnskötare inom småbarnspedagogik

Familjevänlig arbetsplats, barnets bästa står i centrum, steget före, chansen att få påverka ... Här är några exempel på varför personalen på Barnavårdsföreningen trivs med sina jobb. Kom och jobba hos oss!

Rekry: Projektmedarbetare till Tjejvillan i Nyland

Skicka in din ansökan redan i dag! Befattningen fylls genst då vi hittar en lämplig kandidat.