Extra sommarläger med plats för över 300 barn och unga i huvudstadsregionen

16.05.2020 kl. 06:52
I sommar ordnar Barnavårdsföreningen närmare 25 extra dagläger för barn och unga. Lägren är avgiftsfria och arrangeras i Helsingfors och Grankulla.

Verksamheten sker i huvudsak utomhus. På programmet har vi rolig och meningsfull verksamhet, till exempel lekar, spårningar och utfärder till fots. Programmet kommer även anpassas enligt deltagarnas ålder och önskemål. På lägren jobbar lägerledare som har erfarenhet av att jobba med barn och unga.

Tid: 1.6 – 14.8 veckovis, klockan 9–15. 
Notera att det sista lägret i augusti ordnas undantagsvis måndag–torsdag klockan 9–15.

Målgrupp: 7–17-åringar

Pris: Lägren är avgiftsfria för alla deltagare

Mat: Barnen ska ha med sig egen lunch. På eftermiddagen bjuds alla barn på ett litet mellanmål.

Lägerplatser:

Helsingfors

Centrum:

  • Lilla Luckan, Georgsgatan 27 eller
  • Arbetets Vänner Huvudföreningen, Annegatan 26

Tölö/Talludden:

  • Barnavårdsföreningen, Tallbo daghem, Tallgränden 3 eller
  • Barnavårdsföreningen, Stenbäcksgatan 7A                                    

Berghäll:

  • Barnavårdsföreningen, Andra linjen 12

Grankulla

  • Barnavårdsföreningen, Villa Bensow, Gräsavägen 3–5 A

Platsbekräftelse och förfrågningar:

Platserna delas ut områdesvis så att möjligast många barn får en plats. Bekräftelse om plats på läger första veckan i juni skickas från och med måndagen den 25 maj. Övriga lägerbekräftelser skickas i kronologisk ordning.

Vänligen observera att vi inte möjlighet att svara på förfrågningar per telefon, skicka eventuella frågor per e-post.   
 

Länk till
anmälningsblanketten >> 

 

På Barnavårdsföreningen följer vi rådande direktiv och fäster stor vikt vid säkerhet och hygien. Extra lägerledare har anställts och grupperna kommer vara små. Barn och ledare måste vara friska och symptomfria för att få delta i verksamheten. Vi har dessutom fattat beslut om att grupperna under rådande omständigheter inte kommer åka i kollektivtrafiken eller göra besök till museer. 

Lägren är avgiftsfria tack vare bidrag från Stiftelsen Brita Maria Renlunds minne och samarbete med Luckan i Helsingfors.

Läs mera om alla våra sommarläger på bvif.fi/sommar.

Varmt tack till alla familjer som svarade på vår förfrågan>>

Artikeln uppdaterad 27.5.2020 med information om den sista lägerveckan i augusti.

 
Isabella Franck
Chef för eftermiddagsverksamhet
+358505777987
Kolme lasta luonnossa

Maksuttomia kesäpäiväleirejä erityislapsille

Barnavårdsföreningen järjestää erityislapsille ja -nuorille kesäpäiväleirejä luonnonkauniissa ympäristössä Helsingin Meilahdessa. Leirit ovat maksuttomia.

En bättre skolvardag för flera lågklasser

Tanken var från början att skapa en samhörighet bland eleverna som gick i skola på distans och erbjuda lågklasserna ett roligt inslag i skolvardagen. Men Eva Söderlund och hennes kolleger märkte fort att de klarade av att förverkliga programmet Vi i klassen lika bra på distans. Nu ser hon nya möjligheter för framtiden.

Blogg: Brev från en mamma till tonåringar

”Jag insåg att jag pratade alldeles för mycket om regler, istället för att lyssna in mina tonåriga döttrar. Redan efter några veckor kände jag mig stärkt i mitt föräldraskap.” Läs bloggen skriven av en förälder som gått nätkursen Föräldrawebben!

Träffa andra unga vars föräldrar skilt sig

Kom med på workshop 8-11.6 i Ekenäs och Helsinfors. Du får ett arbetsintyg, lunch varje dag och biobiljetter eller ett litet presentkort. Vi samlar in erfarenheter och just dina är viktiga!

Dagis online är mer än bara film

Barnavårdsföreningen blev kontaktad av föräldrar som önskade virtuell dagisverksamhet öppen för allmänheten. Då föddes idén om Öppet daghem online. "Jag tyckte mest om ramsorna, för att orden rimmade", säger Mauritz 4 år som deltagit i en av träffarna.

Vi ordnar extra sommarläger – hjälp oss genom att svara på vår förfrågan!

Svara senast 12.5 på vårt korta frågeformulär om er familjs behov av extra dagläger!

Nya videor för lärare stödjer ungas välmående

Motivation, återhämtning och självkännedom hör till de ämnen som tas upp på de nya Next Level-videorna som producerats av Barnavårdsföreningen. Videorna kan användas som stöd för undervisningen både nu i undantagstider och senare. Next Level-programmet riktar sig främst till andra stadiet och årskurs 9, men kan användas också av andra som jobbar med unga.

Rekry: Barnskötare inom småbarnspedagogik

Barnavårdsföreningen söker två ordinarie barnskötare inom småbarnspedagogik till sina daghem i Helsingfors. Hos oss får du en möjlighet att göra skillnad varje dag!