Vi ordnar extra sommarläger – hjälp oss genom att svara på vår förfrågan!

08.05.2020 kl. 11:24
Svara senast 12.5 på vårt korta frågeformulär om er familjs behov av extra dagläger!

I sommar satsar Barnavårdsföreningen på att erbjuda fler dagläger än planerat i Huvudstadsregionen. För att skapa sig en uppfattning om hurdan verksamhet barnfamiljerna behöver samlar organisationen in svar från föräldrar med barn i åldern 7–17 år. Enkäten är kort och svaren är viktiga då de extra daglägren planeras i rask takt.

- Tidtabellen är stram, men det känns fint att kunna erbjuda meningsfull och rolig verksamhet för barnen efter en tung vår, säger Isabella Franck som är ansvarig för de extra lägren som nu planeras.

På Barnavårdsföreningen anser man att det är viktigt att erbjuda förmånliga läger till möjligast många barn. För tillfället är det oklart var och när daglägren arrangeras, men klart är att de kommer vara förmånliga. Familjer kan även vid behov ansöka om friplats.

- Vi arrangerar dessa extra dagläger för att allt fler barn och barnfamiljer ska få hjälp i sommar, säger verksamhetsledare Pia Sundell på Barnavårdsföreningen. I barnfamiljerna har planerna ändrat på grund av rådande pandemi och vår uppgift är att finnas till för dem. Allt detta är möjligt tack vare att vår personal har förmågan att komma upp med flexibla lösningar och ett gott samarbete med våra bidragsgivare.

De dagläger som funnits med i Barnavårdsföreningens lägerutbud kommer arrangeras med vissa justeringar i enighet med de rekommendationer och restriktioner som tillkännagavs av statsrådet den 4 maj. Därtill kommer gruppstorlekarna på alla läger vara mindre och ledarna fler. ​

Beslut om Barnavårdsföreningens övernattningsläger på Ferie- och kurscentret Högsand fattas vecka 20. 

Barnavårdsföreningens sommarläger får bidrag av Helsingfors stad, Stiftelsen Brita Maria Renlund, Stiftelsen Bensow, Social- och hälsoorganisationernas understödscentral (STEA) och Regionförvaltningsverket.


Worhshop för unga i juni

Vi ordnas också  sommarworkshops för 13–17-åring vars föräldrar skilt sig. Under träffarna utvecklar ungdomarna tillsammans professionella ledare material som kan användas i vårt arbete med unga. Deltagarna får arbetsförmåner och ett arbetsintyg.

Workshop i Ekenäs 8-11.6 >>

Workshop i Helsingfors 8-11.6 >>

 

 

 
Isabella Franck
Chef för eftermiddagsverksamhet
+358505777987
Kolme lasta luonnossa

Maksuttomia kesäpäiväleirejä erityislapsille

Barnavårdsföreningen järjestää erityislapsille ja -nuorille kesäpäiväleirejä luonnonkauniissa ympäristössä Helsingin Meilahdessa. Leirit ovat maksuttomia.

En bättre skolvardag för flera lågklasser

Tanken var från början att skapa en samhörighet bland eleverna som gick i skola på distans och erbjuda lågklasserna ett roligt inslag i skolvardagen. Men Eva Söderlund och hennes kolleger märkte fort att de klarade av att förverkliga programmet Vi i klassen lika bra på distans. Nu ser hon nya möjligheter för framtiden.

Extra sommarläger med plats för över 300 barn och unga i huvudstadsregionen

I sommar ordnar Barnavårdsföreningen närmare 25 extra dagläger för barn och unga. Lägren är avgiftsfria och arrangeras i Helsingfors och Grankulla.

Blogg: Brev från en mamma till tonåringar

”Jag insåg att jag pratade alldeles för mycket om regler, istället för att lyssna in mina tonåriga döttrar. Redan efter några veckor kände jag mig stärkt i mitt föräldraskap.” Läs bloggen skriven av en förälder som gått nätkursen Föräldrawebben!

Träffa andra unga vars föräldrar skilt sig

Kom med på workshop 8-11.6 i Ekenäs och Helsinfors. Du får ett arbetsintyg, lunch varje dag och biobiljetter eller ett litet presentkort. Vi samlar in erfarenheter och just dina är viktiga!

Dagis online är mer än bara film

Barnavårdsföreningen blev kontaktad av föräldrar som önskade virtuell dagisverksamhet öppen för allmänheten. Då föddes idén om Öppet daghem online. "Jag tyckte mest om ramsorna, för att orden rimmade", säger Mauritz 4 år som deltagit i en av träffarna.

Nya videor för lärare stödjer ungas välmående

Motivation, återhämtning och självkännedom hör till de ämnen som tas upp på de nya Next Level-videorna som producerats av Barnavårdsföreningen. Videorna kan användas som stöd för undervisningen både nu i undantagstider och senare. Next Level-programmet riktar sig främst till andra stadiet och årskurs 9, men kan användas också av andra som jobbar med unga.

Rekry: Barnskötare inom småbarnspedagogik

Barnavårdsföreningen söker två ordinarie barnskötare inom småbarnspedagogik till sina daghem i Helsingfors. Hos oss får du en möjlighet att göra skillnad varje dag!