Alla chattar öppna varje vardag

18.03.2020 kl. 12:12
Corona råddar till vardagen – chatta med våra experter för råd och stöd varje vardag. Efter önskemål svarar vi nu också kvällstid.

Barnavårdsföreningen ökar sin närvaro på nätet för att finnas till hands också under coronavirusepidemin. Alla våra chattar är från och med i dag öppna alla vardagar.

Läs mera om när chattarna har öppet. 

Man kan chatta med våra sakkunniga både på svenska och på finska, och chattarna är menade för alla: småbarnsföräldrar, tonårsföräldrar, mor- och farföräldrar, andra anhöriga.

För tillfället är chattarna också öppna för barn och unga.

Chattarna hittas på vår hemsida: www.bvif.fi.

Frågorna kring hur man klarar vardagen i ett exceptionellt läge är många.

- Våra sakkunniga kan ge råd och stöd i frågor om hur man talar med sitt barn om pandemin, hur man hanterar sin egen ångest eller om hur man ska klara vardagen i en situation där plötsligt alla är hemma mycket mera och alla rutiner slås sönder, säger organisationschef Petra Willamo.

Hon betonar att alla som svarar på chattfrågor är sakkunniga antingen inom socialvård, pedagogik, hälsovård eller psykologi.

Att rutinerna bryts kan vara speciellt utmanande för barn och unga som har neuropsykiatriska utmaningar. Som förälder kan det vara utmanande att hantera en situation där de dagliga rutinerna försvinner och barnet eller den unga reagerar på den ändrade situationen.

Våra neuropsykiatriska sakkunniga har den expertis som behövs om du behöver råd och stöd för det här. De finns delvis tillgängliga på chatten, men nås också per telefon från måndag till torsdag klockan 9–11 och 12–14 på numret 050-565 1722.

Det går också att ta kontakt per e-post på nepsy@bvif.fi

Läs nyheten på finska.

Coronaviruset påverkar vår verksamhet. Läs mera här:

https://bvif.fi/sv/start/article-110306-72637-info-om-hur-coronaviruset-paverkar-var-verksamhet

Frågor om hälsotillstånd, karantäner och liknande ska riktas till hälsovårdsmyndigheterna (kolla din kommuns hemsidor och https://thl.fi/sv/web/thlfi-sv för kontaktuppgifter).

Mera information:

 
Petra Willamo
Organisationschef | Järjestöpäällikkö
+358407362747
Petra leder och utvecklar vårt bidragsfinansierade arbete med barn och familjer | Petra johtaa ja kehittää avustusrahoitteista työtämme lasten ja perheiden kanssa.
Kolme lasta luonnossa

Maksuttomia kesäpäiväleirejä erityislapsille

Barnavårdsföreningen järjestää erityislapsille ja -nuorille kesäpäiväleirejä luonnonkauniissa ympäristössä Helsingin Meilahdessa. Leirit ovat maksuttomia.

En bättre skolvardag för flera lågklasser

Tanken var från början att skapa en samhörighet bland eleverna som gick i skola på distans och erbjuda lågklasserna ett roligt inslag i skolvardagen. Men Eva Söderlund och hennes kolleger märkte fort att de klarade av att förverkliga programmet Vi i klassen lika bra på distans. Nu ser hon nya möjligheter för framtiden.

Extra sommarläger med plats för över 300 barn och unga i huvudstadsregionen

I sommar ordnar Barnavårdsföreningen närmare 25 extra dagläger för barn och unga. Lägren är avgiftsfria och arrangeras i Helsingfors och Grankulla.

Blogg: Brev från en mamma till tonåringar

”Jag insåg att jag pratade alldeles för mycket om regler, istället för att lyssna in mina tonåriga döttrar. Redan efter några veckor kände jag mig stärkt i mitt föräldraskap.” Läs bloggen skriven av en förälder som gått nätkursen Föräldrawebben!

Träffa andra unga vars föräldrar skilt sig

Kom med på workshop 8-11.6 i Ekenäs och Helsinfors. Du får ett arbetsintyg, lunch varje dag och biobiljetter eller ett litet presentkort. Vi samlar in erfarenheter och just dina är viktiga!

Dagis online är mer än bara film

Barnavårdsföreningen blev kontaktad av föräldrar som önskade virtuell dagisverksamhet öppen för allmänheten. Då föddes idén om Öppet daghem online. "Jag tyckte mest om ramsorna, för att orden rimmade", säger Mauritz 4 år som deltagit i en av träffarna.

Vi ordnar extra sommarläger – hjälp oss genom att svara på vår förfrågan!

Svara senast 12.5 på vårt korta frågeformulär om er familjs behov av extra dagläger!

Nya videor för lärare stödjer ungas välmående

Motivation, återhämtning och självkännedom hör till de ämnen som tas upp på de nya Next Level-videorna som producerats av Barnavårdsföreningen. Videorna kan användas som stöd för undervisningen både nu i undantagstider och senare. Next Level-programmet riktar sig främst till andra stadiet och årskurs 9, men kan användas också av andra som jobbar med unga.

Rekry: Barnskötare inom småbarnspedagogik

Barnavårdsföreningen söker två ordinarie barnskötare inom småbarnspedagogik till sina daghem i Helsingfors. Hos oss får du en möjlighet att göra skillnad varje dag!