Alla chattar öppna varje vardag

18.03.2020 kl. 12:12
Corona råddar till vardagen – chatta med våra experter för råd och stöd varje vardag. Efter önskemål svarar vi nu också kvällstid.

Barnavårdsföreningen ökar sin närvaro på nätet för att finnas till hands också under coronavirusepidemin. Alla våra chattar är från och med i dag öppna alla vardagar.

Läs mera om när chattarna har öppet. 

Man kan chatta med våra sakkunniga både på svenska och på finska, och chattarna är menade för alla: småbarnsföräldrar, tonårsföräldrar, mor- och farföräldrar, andra anhöriga.

För tillfället är chattarna också öppna för barn och unga.

Chattarna hittas på vår hemsida: www.bvif.fi.

Frågorna kring hur man klarar vardagen i ett exceptionellt läge är många.

- Våra sakkunniga kan ge råd och stöd i frågor om hur man talar med sitt barn om pandemin, hur man hanterar sin egen ångest eller om hur man ska klara vardagen i en situation där plötsligt alla är hemma mycket mera och alla rutiner slås sönder, säger organisationschef Petra Willamo.

Hon betonar att alla som svarar på chattfrågor är sakkunniga antingen inom socialvård, pedagogik, hälsovård eller psykologi.

Att rutinerna bryts kan vara speciellt utmanande för barn och unga som har neuropsykiatriska utmaningar. Som förälder kan det vara utmanande att hantera en situation där de dagliga rutinerna försvinner och barnet eller den unga reagerar på den ändrade situationen.

Våra neuropsykiatriska sakkunniga har den expertis som behövs om du behöver råd och stöd för det här. De finns delvis tillgängliga på chatten, men nås också per telefon från måndag till torsdag klockan 9–11 och 12–14 på numret 050-565 1722.

Det går också att ta kontakt per e-post på nepsy@bvif.fi

Läs nyheten på finska.

Coronaviruset påverkar vår verksamhet. Läs mera här:

https://bvif.fi/sv/start/article-110306-72637-info-om-hur-coronaviruset-paverkar-var-verksamhet

Frågor om hälsotillstånd, karantäner och liknande ska riktas till hälsovårdsmyndigheterna (kolla din kommuns hemsidor och https://thl.fi/sv/web/thlfi-sv för kontaktuppgifter).

Mera information:

 
Petra Willamo
Organisationschef | Järjestöpäällikkö
+358407362747
Petra leder och utvecklar vårt bidragsfinansierade arbete med barn och familjer | Petra johtaa ja kehittää avustusrahoitteista työtämme lasten ja perheiden kanssa.

Vi rekryterar personal till våra daghem i Helsingfors

Till hösten rekryterar vi två lärare inom småbarnspedagogik, ett daghemsbiträde och en assistent till våra daghem i Helsingfors. Hos oss får du vara en del av en positiv och engagerad arbetsgemenskap och framför allt får du äran att vara en väldigt viktig person i barnens vardag.

Rekry: Ledare för eftermiddagsverksamhet

Kom och gör skillnad för barn varje dag! Vi söker nu två ansvarsfulla och positiva ledare för vår eftermiddagsverksamhet. Skicka in din ansökan redan i dag!

Rekry: Inhoppare till våra daghem och eftisar

Vi söker inhoppare till våra daghem och eftisar.

Föräldrakurs för bättre vardag och mindre bråk – nu också online

De otroliga åren är en kurs för alla föräldrar som vill utveckla sitt föräldraskap och minska bråken i familjen. Kom med om du har barn i åldern 3–12 år! Höstens kurser ordnas online och i Grankulla.

Pappablogg: 6 saker jag lärt mig av min skilsmässa

"Jag hoppas kunna så ett litet positivt frö i den mörka skilsmässotiden. Här kommer några råd och tips till dem som känner frustration och mörker i sin skilsmässa just nu", skriver en pappa i vår blogg.

Vidare efter skilsmässan – vi stödjer nu också online

Separationer är vanliga – men de väcker alltid många känslor. Barnavårdsföreningens skilsmässoarbete hjälper både vuxna och barn att hantera situationen och få hjälp att hantera de känslor som väcks.
Iloinen lapsi juoksee ulkona

Bonusäiti – yhtä oikeaa tapaa ei ole

Siinä missä biologinen vanhemmuus useimmiten tapahtuu kuin itsestään ja vanhemmuuteen kasvaa pikkuhiljaa, voi bonusäitinä huomata yhdellä ovenavauksella elämäänsä kuuluvan puolison myötä myös lapsia. Eikä vain lapsia vaan myös liuta muita henkilöitä, joilla kaikilla on omat odotuksensa siitä, miten bonusvanhempana pitäisi toimia. Lue bonusäidin kirjoittama positiivinen ja uskoa tulevaisuuteen herättävä blogiteksti uusperheen arjesta.

Pia Sundell medlem i barnstrategins uppföljningsgrupp

Statsrådets kansli har tillsatt en uppföljningsgrupp som stöd vid uppgörandet av den nationella barnstrategin. Barnavårdsföreningens verksamhetsledare Pia Sundell har blivit utsedd till medlem i uppföljningsgruppen.
flicka rullar i gräs

Stöd till barn och familjer också i juli

I sommar satsar Barnavårdsföreningen på att ge barnen och familjerna extra stöd. Därför fortsätter vi undantagsvis med en del av verksamheten under hela sommaren.