pärmbilden från boken Vi i klassen

Handboken Vi i klassen – för ökat välbefinnande och bättre trivsel

26.09.2019 kl. 12:58
Den förnyade handboken Vi i klassen är ett redskap för skol- och förskolepersonalen att skapa en trivsammare skolvardag för både barn och vuxna.

Handboken kan användas för att förstärka gruppsammanhållningen i en redan fungerande grupp. Den är också ett bra redskap för att lösa problem och öka trivseln i utmanande klasser.

Handbokens grundidé är att bemöta barnen på ett positivt sätt. Boken presenterar olika förhållningssätt och metoder och bjuder på många praktiska övningar. Allt detta för att öka trivseln och välmåendet i klassen.

Vi i klassen – handboken bygger på Barnavårdsföreningens mångåriga erfarenhet av att jobba i skolor och förskolor, bland annat med programmet Vi i klassen som är riktat till förskolegrupper och lågklasser.

Tillsammans med eleverna jobbar vi kring teman som sociala färdigheter, samarbete, respekt, känslor och självkänsla. Verksamheten består av praktiska övningar, diskussioner med hela gruppen, självständiga uppgifter och grupparbeten. En del av lektionerna leds av förskoleläraren eller läraren. Det ingår alltid en föräldrakväll i helheten.

För personalen erbjuder vi inspirationsträffar där personalen får ta del av Vi i klassen-handboken och får tips och idéer om hur de själva kan jobba med bland annat sociala färdigheter, samarbete och självkänsla i gruppen.

Vi i klassen är en del av Barnavårdsföreningens förebyggande skolverksamhet och finansieras av STEA. För tillfället erbjuds verksamheten i Nyland och Österbotten.

 

Mer information om programmet:

https://www.bvif.fi/sv/omoss/skola/forskolan_och_lagklasser/

Om du har frågor om handboken eller verksamheten i övrigt:

Eva Söderlund

Sakkunnig inom barn- och familjearbete

Telefon: 050-564 2920

E-post: fornamn.efternamn@bvif.fi

 

Om du har frågor gällande Vi i klassen i Österbotten:

Mikaela Lervik

Sakkunnig inom barn- och familjearbete

Telefon: 050-581 3114

E-post: fornamn.efternamn@bvif.fi

 

LADDA NER HANDBOKEN HÄR

Du kan också beställa den på: info@bvif.fi

Pris: 15 €

 
Eva Söderlund
Sakkunnig inom barn- och familjearbete | Lapsiperhetyön asiantuntija
+358505642920
BF i skolan i Nyland

Stärk det goda i klassen

”Vi behöver alla en motvikt till vår kritiska inre röst som säger ’du kan inte’ eller ’typiskt dig, nu gjorde du bort dig igen’. Att få höra sina klasskompisar lyfta fram ens goda sidor kan fungera stärkande”, skriver Christina Holm, sakkunnig inom ungdoms- och skolverksamhet i sin bloggtext.

Rekry: Medarbetare till vårt arbete med familjer

Vi erbjuder dig en inspirerande arbetsplats med mångsidiga arbetsuppgifter, med betoning på förebyggande arbete med skilsmässo- och ombildade familjer.

Sommarläger - anmälningen öppnar 25.2

Barnavårdföreningen ordnar flera dagläger i Helsingfors och övernattningsläger på vårt kurscenter Högsand i Hangö. Anmälningen öppnar 25.2.