64129.jpg

S som i skilsmässa N som i nyfamilj. Samlade berättelser.

01.06.2018 kl. 11:50
Gratis e-bok för dig som är frånskild eller lever i nyfamilj. Ladda ner boken här.

Alla familjemedlemmar berörs av en skilsmässa och det tar tid att processa den. I en nyfamilj finns kärleken och viljan att leva tillsammans, men vardagen kan sätta familjen på prov.

 

Ett flertal av våra experter, som bland annat står bakom kampanjen Näe mut! Se mej!, vill fästa uppmärksamhet på barnets bästa i skilsmässosituationer.

 

Våra experter har bidragit med sakkunskap, föräldrar har delat med sig av sina personliga erfarenheter och barnets synvinkel synliggörs genom texter skrivna ur ett barnperspektiv.

 

E-boken är gratis.

Boken finns till för föräldrar som är frånskilda eller föräldrar som lever i nyfamilj.

Boken fungerar också som ett redskap för experter som i sitt arbete bemöter både barn och vuxna, som lever i skilsmässo- eller nyfamilj.

Ladda ner: S som i skilsmässa, N som i nyfamilj: www.bvif.fi/material

 

E-boken är kostnadsfri och kan läsas på mobilia apparater. Detta kräver att du först laddar ner en mobilapplikation som kan läsa filen på din enhet, t.ex. Adobe Digital Editions, iBooks, EPUBReader, Bluefire Reader, Overdrive eller Google Play books.

 

Boken har också donerats till ett stort antal bibliotek runtom i landet, så den kan också finnas på ett bibliotek nära dig!

länk till e-boken

 

Näe mut! Se mej! kampanjens webbplats.

 
Anne Bjaerre
Enhetschef | Yksikönjohtaja
+358407710152
anne.bjaerrebvif.fi
64495_t.jpg

Att bli en ny familj

Vår begynnande nyfamilj består av fem personer. Vissa dagar är vi en familj med gemensamma rutiner och band som binder oss samman - och vissa dagar är vi fem ganska förvirrade och ibland också frustrerade personer, som är rätt främmande för varandra och inte har så mycket gemensamt. Läs Sara Hellstens text om glimtar ur en nyfamiljs verklighet.
64319_t.jpg

Kom ihåg lista för föräldrar som separerat

Här kommer en lista på 10+1 punkter som kan hjälpa separerade föräldrar. Ladda också ner vår nya, avgiftsfria e-bok S som i skilsmässa N som i nyfamilj.