64129.jpg

S som i skilsmässa N som i nyfamilj. Samlade berättelser.

01.06.2018 kl. 11:50
Gratis e-bok för dig som är frånskild eller lever i nyfamilj. Ladda ner boken här.

Alla familjemedlemmar berörs av en skilsmässa och det tar tid att processa den. I en nyfamilj finns kärleken och viljan att leva tillsammans, men vardagen kan sätta familjen på prov.

 

Ett flertal av våra experter, som bland annat står bakom kampanjen Näe mut! Se mej!, vill fästa uppmärksamhet på barnets bästa i skilsmässosituationer.

 

Våra experter har bidragit med sakkunskap, föräldrar har delat med sig av sina personliga erfarenheter och barnets synvinkel synliggörs genom texter skrivna ur ett barnperspektiv.

 

E-boken är gratis.

Boken finns till för föräldrar som är frånskilda eller föräldrar som lever i nyfamilj.

Boken fungerar också som ett redskap för experter som i sitt arbete bemöter både barn och vuxna, som lever i skilsmässo- eller nyfamilj.

Ladda ner: S som i skilsmässa, N som i nyfamilj: www.bvif.fi/material

 

E-boken är kostnadsfri och kan läsas på mobilia apparater. Detta kräver att du först laddar ner en mobilapplikation som kan läsa filen på din enhet, t.ex. Adobe Digital Editions, iBooks, EPUBReader, Bluefire Reader, Overdrive eller Google Play books.

 

Boken har också donerats till ett stort antal bibliotek runtom i landet, så den kan också finnas på ett bibliotek nära dig!

länk till e-boken

 

Näe mut! Se mej! kampanjens webbplats.

 
Anne Bjaerre
Enhetschef | Yksikönjohtaja
+358407710152
anne.bjaerrebvif.fi
66588_t.jpg

Mary Tallberg - hedersmedlem vid Barnavårdsföreningen

Barnavårdsföreningen i Finland har unders sin 125-åriga verksamhet upplevt flera svåra tider. Mary Tallberg, var en av de nya som kom med i styrelsearbetet mitt under pågående krig och var verksam genom de svåra åren. Läs det nionde inlägget om framstående kvinnor i föreningens historia, skrivet av historiker Aapo Roselius.
66518_t.jpg

Barnavårdsföreningen firade med Kidskarneval

Sista söndagen i november firade Barnavårdsföreningen sin 125:e födelsedag tillsammans med 700 ivriga barn och andra vänner på Kidskarneval. Festen förgylldes av papperskronor som barnen fick färglägga och så klart storfavoriten Arne Alligator. Också republikens president Sauli Niinistö skickade en hälsning.
66342_t.jpg

Rekry: Ordinarie barnskötare inom småbarnspedagogik till Daghemmet Anna

Vi söker en ordinarie barnskötare inom småbarnspedagogik från 2.1.2019.