64129.jpg

Bok: S som i skilsmässa N som i nyfamilj. Samlade berättelser.

01.06.2018 kl. 11:50
Gratis e-bok för dig som är frånskild eller lever i nyfamilj. Ladda ner boken här.

Alla familjemedlemmar berörs av en skilsmässa och det tar tid att processa den. I en nyfamilj finns kärleken och viljan att leva tillsammans, men vardagen kan sätta familjen på prov.

 

Ett flertal av våra experter, som bland annat står bakom kampanjen Näe mut! Se mej!, vill fästa uppmärksamhet på barnets bästa i skilsmässosituationer.

 

Våra experter har bidragit med sakkunskap, föräldrar har delat med sig av sina personliga erfarenheter och barnets synvinkel synliggörs genom texter skrivna ur ett barnperspektiv.

 

E-boken är gratis.

Boken finns till för föräldrar som är frånskilda eller föräldrar som lever i nyfamilj.

Boken fungerar också som ett redskap för experter som i sitt arbete bemöter både barn och vuxna, som lever i skilsmässo- eller nyfamilj.

Ladda ner: S som i skilsmässa, N som i nyfamilj: www.bvif.fi/material

 

E-boken är kostnadsfri och kan läsas på mobilia apparater. Detta kräver att du först laddar ner en mobilapplikation som kan läsa filen på din enhet, t.ex. Adobe Digital Editions, iBooks, EPUBReader, Bluefire Reader, Overdrive eller Google Play books.

 

Boken har också donerats till ett stort antal bibliotek runtom i landet, så den kan också finnas på ett bibliotek nära dig!

länk till e-boken

 

Näe mut! Se mej! kampanjens webbplats.

 
Anne Bjaerre
Sakkunnig inom barn- och familjearbete | Lapsiperhetyön asiantuntija
+358407710152
68381_t.jpg

Vi rekryterar en kommunikationsassistent

Vi erbjuder dig ett intressant och mångsidigt jobb inom vår kommunikationsavdelning. Skicka in din ansökan senast 8.4.
68297_t.jpg

Pappa, ta hand om dig själv efter skilsmässa

”Ungefär hälften av äktenskapen slutar i skilsmässa”. Ja, det visste jag visserligen men sådant angår ju inte en själv. Tills vårt 13-åriga parförhållande slutade i skilsmässa för snart ett år sedan. Läs blogginlägget om pappor i skilsmässa, skrivet av socialpsykolog och forskare Rasmus Mannerström.
68245_t.jpg

Kom och jobba på våra daghem och eftisar!

På Barnavårdsföreningen står alltid barnets bästa i centrum, arbetsplatsen är familjevänlig och möjligheterna till fortbildning är många. Sök höstens jobb nu!