63291.jpg

Föräldrawebben - nätkurs för förädrar

04.04.2018 kl. 10:47
Bråkar och grälar du mycket med din tonåring? Målet med Föräldrawebben är att utveckla en god relation mellan föräldrar och tonåringar.

Målet med Föräldrawebben är att utveckla en god relation mellan föräldrar och tonåringar och att minska bråk och konflikter.

 

Det är lätt hänt att vi som föräldrar ger våra tonåringar negativ uppmärksamhet, som tillsägelser, tjat och skäll, i de konflikter som uppstår i vardagen. Föräldrawebben ger dig konkret handledning i hur du kan bryta den onda cirkeln och bemöta din tonåring med respekt och positiv uppmärksamhet.

 

Programmet tar upp frågor som:

  • Hur mycket får tonåringar själva bestämma?
  • Hur släpper man som förälder taget samtidigt som man finns kvar som en trygghet?
  • Vems beteende triggar igång konflikterna? Förälderns eller tonåringens?
  • Hur förbättrar man samspelet mellan föräldrar och tonåringar?
  • Kan man förhandla med en tonåring?

 

Programmet omfattar fem avsnitt och upplägget bygger på att du förbinder dig till att genomföra ett avsnitt varje vecka. När du arbetar med programmet vid datorn kommer du att läsa texter, titta på filmer och svara på frågor. I slutet av varje avsnitt kommer du att få praktiska övningar att genomföra hemma.

Du har också regelbunden kontakt med en familjeguide som följer dig genom hela nätkursen.

 

Anmäl dig till nätkurs

 

För mer information: Pia Graniittiaho, tfn 045 1394034, pia.graniittiaho@bvif.fi

 
Pia Graniittiaho
Enhetschef | Yksikönjohtaja
+358451394034
pia.graniittiahobvif.fi
64442_t.jpg

Ester-Margaret von Frenckell – ett halvt sekel i Barnavårdsföreningens tjänst

Ester-Margaret von Frenckell (1890-1974) hyllas av Barnavårdsföreningen som en av föreningens största profiler. Läs det fjärde blogginlägget i serien om framstående kvinnor i Barnavårdsföreningens historia, skrivet av historiker Aapo Roselius.
64495_t.jpg

Att bli en ny familj

Vår begynnande nyfamilj består av fem personer. Vissa dagar är vi en familj med gemensamma rutiner och band som binder oss samman - och vissa dagar är vi fem ganska förvirrade och ibland också frustrerade personer, som är rätt främmande för varandra och inte har så mycket gemensamt. Läs Sara Hellstens text om glimtar ur en nyfamiljs verklighet.
64319_t.jpg

Kom ihåg lista för föräldrar som separerat

Här kommer en lista på 10+1 punkter som kan hjälpa separerade föräldrar. Ladda också ner vår nya, avgiftsfria e-bok S som i skilsmässa N som i nyfamilj.