Blogg & nyheter

Barn som står i ring och håller upp ett mångfärgat tyg

Dagläger också på svenska för barn/unga med specialbehov

Barnavårdsföreningen ordnar i sommar ett dagläger för barn och unga med specialbehov. Lägret ordnas i Mejlans i Helsingfors. Gruppen på det kostnadsfria lägret är liten och programmet trevligt.

Blogg: Problematisk skolfrånvaro påverkar hela familjen

Att barnet vägrar gå till skolan innebär en stressfaktor för hela familjen. Hur kan professionella bemöta dessa barn och deras föräldrar på bästa sätt? Läs hela texten i vår blogg!

Har du svårt att förstå din tonåring?

Tonåren är ofta en turbulent tid för både barn och förälder. Vi erbjuder föräldrar till tonåringar stöd och hjälp i sitt föräldraskap. Välj det som passar dig bäst eller kom med i allt!

Kalender

Onsdag
24.3
17:00

Övning ger social färdighet i skolan | Online

Iver och vilja räcker inte alla gånger – sociala färdigheter och kamratskap behöver övas i skolan. På föreläsningen får du höra vilka faktorer som inverkar på kamratrelationer och på hur man kan stöda barnets sociala färdigheter.
Online via Zoom
Onsdag
24.3
17:00

Harjoitus tekee kaverin koulussakin | Online

Into ja halukkuus ei aina riitä – kaveritaitoja pitää myös harjoitella. Tule kuuntelemaan kaverisuhteisiin vaikuttavista tekijöistä ja mahdollisuuksista tukea lapsen sosiaalisten taitojen kehittymistä.
Onsdag
24.3
17:30

Kortkurs för föräldrar till tonåringar | Online

Under kursen behandlar vi olika metoder som du som förälder kan använda för att undvika onödiga konflikter och förbättra kontakten och samspelet med ditt tonåriga barn.
Barnavårdsföreningen, Online via Zoom
Torsdag
1.4
17:30

Palaute, kiitollisuus ja arvostus I Online

Tunteet ja tarpeet tiedostava tapa jakaa arvostusta ja positiivista palautetta koskettaa pintaa syvemmältä.
Zoom Online