Mamma hjälper pojke att klä på sig

För en fungerande vardag - Familjeskolan POP® för föräldrar

Vardagskaos? Matt av familjelivet? Familjeskolan POP ger dig stöd i ditt föräldraskap och ditt barn får uppleva att lyckas. Du kan vädra tankar med andra föräldrar och får nya insikter för att vägleda ditt barn. Kom med – vi går tillsammans mot en fungerande vardag!

Ett barn som beter sig utmanande tär på förälderns krafter. Läggdags, måltider eller situationer som kräver koncentration blir besvärliga. Att förflytta sig från en situation till en annan kräver tid och barnet känner nervositet inför sociala situationer. Barnets upprepade känsloutbrott tröttar ut föräldern. Det är inte ovanligt att känna skam eller otillräcklighet som förälder, en oro över sitt eget barn.

Familjeskolan POP finns till för att stödja och stärka dig i ditt föräldraskap. Familjeskolan ger din familj upplevelser av att lyckas och du får redskap för att bemöta utmanade situationer i vardagen. I Familjeskolan träffar du andra föräldrar i motsvarande livssituation och får vädra dina tankar med andra föräldrar. Målsättningen med Familjeskolan är att förstärka bandet mellan dig och ditt barn och hjälpa till att kommunicera på ett uppmuntrande sätt. Barnavårdsföreningens sakkunniga inom barn- och familjearbete stödjer din familj under hela Familjeskolan POP.

Vad är Familjeskolan POP®?

Familjeskolan POP är ett program anpassat för 3–6-åriga barn och deras föräldrar.

Familjeskolan POP® stödgrupp för föräldrar

 

Ditt barn behöver varken en diagnos eller remiss för att delta. 

Familjeskolan POP kommer från orden ”Pre-school Overactivity Programme”.  Barnvårdsföreningen har genomfört? programmet sedan 1999.

 
Neuropsykiatriska tjänster Neuropsykiatriset palvelut
Stenbäckinkatu 7 A, 00250 Helsinki
+358505651722
Telefonrådgivning må-tors kl. 9.00–11.00 och 12.00–14.00 | Puhelinneuvonta ma-to klo 9.00–11.00 ja 12.00–14.00 | nepsy (a) bvif.fi