Vi i klassen


Behöver din förskolegrupp eller skolklass öva på samarbete och sociala färdigheter? Är eleverna och lärarna obekanta för varandra eller kunde stämningen i gruppen vara bättre? Behöver du tips och inspiration för hur du kan öka trivseln i din förskolegrupp eller klass? Då är Vi i klassen något för er!

Vi erbjuder Vi i klassen kostnadsfritt till hela förskolegrupper och lågklasser i Nyland. Tillsammans med eleverna jobbar vi kring teman som sociala färdigheter, samarbete, respekt, känslor och självkänsla. Verksamheten skräddarsys tillsammans med personalen för att passa gruppens behov.

Vi erbjuder tre olika Vi i klassen-paket:

  •     Mini (2x45min)
  •     Medium (6x45min)
  •     Mega (10x45min)

 

Verksamheten består av praktiska övningar, diskussioner med hela gruppen, självständiga uppgifter och grupparbeten. En del av lektionerna leds av förskoleläraren eller läraren. I alla Vi i klassen-paket ingår en föräldrakväll.


För personalen erbjuder vi inspirationsträffar (1,5–2h) där personalen får ta del av Vi i klassen-handboken och får tips och idéer om hur de själva kan jobba med bl.a. sociala färdigheter, samarbete och självkänsla i gruppen.


Se Vi i klassen-filmer (övningar)
 

Ladda ner eller beställ
Vi i klassen handboken 

 

Ta kontakt om du vill boka oss eller veta mer!


Eva Söderlund

Sakkunnig inom barn-och familjearbete
050 564 2920
eva.soderlund@bvif.fi
 

Vi i klassen är en del av Barnavårdsföreningens förebyggande skolverksamhet och finansieras av STEA.