Hemma med små - ny podcastserie om småbarnsvardagen

18.03.2021 kl. 15:11
Barnvardagens små och stora frågor. Det handlar den nya podcastserien Hemma med små om. Podcastserien erbjuder stöd i vardagen åtminstone så länge som FamiljeLuckan och de andra familjekaféerna på LillaLuckan är stängda på grund av coronan.

- Vi riktar oss till föräldrar som är hemma, och som vi inte når nu när man inte kan träffas på FamiljeLuckan. Vi vill erbjuda liknande stöd som annars, men i en annan form, säger Ellen Holmström, sakkunnig inom ungdoms- och skolverksamhet på Barnavårdsföreningen.

Podcastserien är ett samarbete mellan Barnavårdsföreningen, Folkhälsan, Luckan och Svenska kvinnoförbundet i Sörnäs. Alla föreningarna har vanligtvis familjekafé-verksamhet av olika slag på LillaLuckan.

- Vi har märkt att det är svårt med program som är bundet till en viss tid, eftersom den som är hemma med barn behöver följa barnets tider. Men en podcast kan man lyssna på när som helst och var som helst.

På Barnavårdsföreningens familjekafé FamiljeLuckan finns det en gång i veckan en sakkunnig gäst som talar om olika aspekter av livet med småbarn. Tanken är att podcasten ska kunna erbjuda liknande stöd.

kvinna ligger i soffan med svarta hörlurar på

 

De fem första podcastavsnitten har publicerats och finns klara att avnjutas (se länkar nedan). Och fler är på kommande. De nya podcastavsnitten publiceras på fredagar.

Hur många avsnitt det blir är oklart, allt beror på pandemiläget och när det går att återuppta den vanliga verksamheten. För tillfället finns det avsnitt planerade ända fram till slutet av april.

- Det finns planer åtminstone på en podcast om dagisstart och en om sexualitet under småbarnsåren. Ett annat tema vi tänker ta upp är vardagsmat, berättar Ellen Holmström.

Holmström hoppas att podcastavsnitten kan ge ett avbrott i vardagen för den som är hemma med barn.

- Det kan bli ganska långa dagar om man mest bara är hemma.

Holmström påpekar att podcasten kan nå också andra än dem som brukar besöka LillaLuckan, eftersom man kan man lyssna på dem oberoende var man bor.

 

https://anchor.fm/bvif

https://open.spotify.com/show/59hzl8doMix0Kr3hEmYsNq?si=BZ8WSMCSSmSnQ535Z9xNTg

 

Bilder: Elin Sundell/Luckan

 

 
Ellen Holmström
Sakkunnig inom ungdoms- och skolverksamhet | Nuoriso- ja koulutoiminnan asiantuntija
+358400618452
BF i skolan i Nyland

Rekry: Personal till våra daghem i Helsingfors

Vi söker självständiga teamplayers som vill jobba med det härligaste av allt: barnen!Läs mera »

Blogg: Brev från en mamma till tonåringar

”Jag insåg att jag pratade alldeles för mycket om regler, istället för att lyssna in mina tonåriga döttrar. Redan efter några veckor kände jag mig stärkt i mitt föräldraskap.” Läs bloggen skriven av en förälder som gått nätkursen Föräldrawebben! Läs mera »

Blogg: Tjejvillan är en positiv del av mitt liv

"Varje gång man kommer in genom dörren så möts man av någon ledare som säger “Hur har din dag varit? Så roligt att se dig!” Läs hela bloggtexten skriven av en flicka som besöker Tjejvillan! Läs mera »

Lastenkodin johtajan blogi: ”Rakkaus on yhtä tärkeää kuin rajat”

”Se, että lapsi tai nuori sijoitetaan ei automaattisesti tarkoita, että lapsen elämä olisi mennyttä. Rajojen ja rakkauden avulla lastenkodin asukkaista voi tulla mitä vaan”, Töölön lastenkodin johtaja kirjoittaa.Läs mera »