Blogg: Tjejvillan är en positiv del av mitt liv

01.04.2021 kl. 10:00
"Varje gång man kommer in genom dörren så möts man av någon ledare som säger “Hur har din dag varit? Så roligt att se dig!” Läs hela bloggtexten skriven av en flicka som besöker Tjejvillan!

Jag har besökt Tjejvillan sedan 2016, ungefär en gång i veckan eller en gång i månaden när jag har haft tid.

Tjejvillan har för mig alltid varit en säker plats, har det varit något jag undrat över eller något som hänt så har jag alltid känt tillförlit att berätta det för ledarna. Varje gång man kommer in genom dörren så möts man av någon ledare som säger:

“Hur har din dag varit? Så roligt att se dig!” och med öppna armar tar emot en.

Eftersom jag vetat om och besökt Tjejvillan så ofta så har jag med egna ögon fått se det utvecklats. Det började med en villa i Grankulla som varade i några år, sedan i Helsingfors, Kyrkslätt och Sibbo. Det glädjer mig att så många flickor som möjligt får ta del av den här underbara verksamheten där man får vara sig själv, dela sina åsikter, vara tillsammans och främst av allt att ha det roligt.

Jag har en massa fina minnen av allt vi gjort på Tjejvillan, allt från att planera sommarfest, pysslat, spelat spel, varit på några av Tjejvillans matlagningskurser, bakningskurser, workshoppar och sist men inte minst varit på läger.

Det bästa är att jag har kunnat dela med mig av alla dessa minnen med mina bästa vänner som jag varit på Tjejvillan tillsammans med. Till exempel så har jag på Tjejvillans läger alltid varit med någon eller några av mina vänner och det har bara gjort stämningen ännu bättre, dessutom har jag fått träffa och lära känna nya vänner. Speciellt under lägren då vi simmat, fiskat, lekt, lärt oss saker och ätit god mat.

Tjejvillan är en stor och positiv del av mitt liv, och jag tycker det är fantastiskt att andra människor också får ta del av samma upplevelse som jag fått ta del av.

- Anna Olander


Bekanta dig med Tjejvillans nya Youtube-kanal! 

Läs mer om Tjevillan! 

 
Stella Lindfors
Sakkunnig inom ungdoms- och skolverksamhet (Sibbo, Grankulla)
+358504775715

Rekry: Personal till våra daghem i Helsingfors

Vi söker självständiga teamplayers som vill jobba med det härligaste av allt: barnen!Läs mera »

Blogg: Brev från en mamma till tonåringar

”Jag insåg att jag pratade alldeles för mycket om regler, istället för att lyssna in mina tonåriga döttrar. Redan efter några veckor kände jag mig stärkt i mitt föräldraskap.” Läs bloggen skriven av en förälder som gått nätkursen Föräldrawebben! Läs mera »

Lastenkodin johtajan blogi: ”Rakkaus on yhtä tärkeää kuin rajat”

”Se, että lapsi tai nuori sijoitetaan ei automaattisesti tarkoita, että lapsen elämä olisi mennyttä. Rajojen ja rakkauden avulla lastenkodin asukkaista voi tulla mitä vaan”, Töölön lastenkodin johtaja kirjoittaa.Läs mera »

Hemma med små - ny podcastserie om småbarnsvardagen

Barnvardagens små och stora frågor. Det handlar den nya podcastserien Hemma med små om. Podcastserien erbjuder stöd i vardagen åtminstone så länge som FamiljeLuckan och de andra familjekaféerna på LillaLuckan är stängda på grund av coronan.Läs mera »