julpynt gjort av toapappersrullar med tomtar julgranar och snögubbar

Öppna daghemmet fortsätter på nätet – julmys i sikte

02.12.2020 kl. 15:14
Den öppna daghemsverksamheten tar virtuella former i december på grund av coronarestriktionerna i Nyland. Det blir stöd och tips via Facebook och två mysiga julsamlingar på Zoom. Kom med och få julstämning med oss!

FamiljeLuckans verksamhet sker på nätet under december eftersom LillaLuckan är stängd på grund av pandemiläget. Den vanliga verksamheten tar paus, men fortsättningsvis får föräldrarna tips och stöd av våra ledare på Facebook.

- Vi har en gemensam Facebook-grupp främst för dem som brukat besöka antingen vårt familjekafé eller babykaféet på LillaLuckan. Där stödjer vi föräldrarna och ger tips på vad man kan hitta på hemma, berättar Ellen Holmström, sakkunnig inom barn- och familjeverksamheten.

Julstök med Ellen och Stella

De två sista tisdagarna före jul (15.12 och 22.12) blir det julförberedelser på Öppet daghem online. Då kan vem som helst komma med och förbereda sig inför julen.

- Det blir jultema båda gångerna. Vi sjunger och läser sagor, bakar kanske pepparkakor eller hittar på något pyssel, berättar Ellen Holmström.

Det är Ellen som tillsammans med Stella Lindfors leder sändningarna som är en halvtimme långa, från 10-10.30.

Hon säger att julsändningarna är riktade till barnen, men att föräldrarna kan plocka upp tips på pyssel eller annat julaktigt att hitta på där hemma.

FamiljeLuckans verksamhet är riktad till familjer med barn i åldern 1–5 år, där en förälder eller någon annan är hemma med barnet.

 

Här är länkar till mer info om evenemangen:

Öppet daghem online tisdag 15.12

Öppet daghem online tisdag 22.12

 

Mera info om Familjeluckans verksamhet

 
Ellen Holmström
Sakkunnig inom ungdoms- och skolverksamhet | Nuoriso- ja koulutoiminnan asiantuntija
+358400618452
BF i skolan i Nyland
Barn som står i ring och håller upp ett mångfärgat tyg

Dagläger också på svenska för barn/unga med specialbehov

Barnavårdsföreningen ordnar i sommar ett dagläger för barn och unga med specialbehov. Lägret ordnas i Mejlans i Helsingfors. Gruppen på det kostnadsfria lägret är liten och programmet trevligt. Läs mera »

Blogg: Pandemin lämnar sina spår

"2020 - ett år vi inte kommer att glömma. Trots alla utmaningar som Coronapandemin förde med sig ser jag med stolthet att vår organisation lyckades trygga sin verksamhet och drevs mot en utveckling", skriver Pia Sundell i sin blogg. Läs mera »

Ny föreläsningsserie stödjer skolpersonal

Att jobba i skolan är meningsfullt, men kan också medföra oro för elevernas välmående och skolgång. Med vår nya föreläsningsserie vill vi hjälpa skolpersonal och förebygga senare problem. Läs mera »
Vinglas på julbord

Ge ditt barn en nykter jul

”Julafton – ett barndomsminne vi erinrar oss långt in i vuxenlivet. Många av oss ser tillbaka på våra barndomsminnen med nostalgi. Alla har dessvärre inte ett nyktert barndomsminne att se tillbaka till - och det är därför jag vill lyfta fram detta ämne inför jul”, skriver vår verksamhetsledare Pia Sundell i sin bloggtext. Läs mera »