julpynt gjort av toapappersrullar med tomtar julgranar och snögubbar

Öppna daghemmet fortsätter på nätet – julmys i sikte

02.12.2020 kl. 15:14
Den öppna daghemsverksamheten tar virtuella former i december på grund av coronarestriktionerna i Nyland. Det blir stöd och tips via Facebook och två mysiga julsamlingar på Zoom. Kom med och få julstämning med oss!

FamiljeLuckans verksamhet sker på nätet under december eftersom LillaLuckan är stängd på grund av pandemiläget. Den vanliga verksamheten tar paus, men fortsättningsvis får föräldrarna tips och stöd av våra ledare på Facebook.

- Vi har en gemensam Facebook-grupp främst för dem som brukat besöka antingen vårt familjekafé eller babykaféet på LillaLuckan. Där stödjer vi föräldrarna och ger tips på vad man kan hitta på hemma, berättar Ellen Holmström, sakkunnig inom barn- och familjeverksamheten.

Julstök med Ellen och Stella

De två sista tisdagarna före jul (15.12 och 22.12) blir det julförberedelser på Öppet daghem online. Då kan vem som helst komma med och förbereda sig inför julen.

- Det blir jultema båda gångerna. Vi sjunger och läser sagor, bakar kanske pepparkakor eller hittar på något pyssel, berättar Ellen Holmström.

Det är Ellen som tillsammans med Stella Lindfors leder sändningarna som är en halvtimme långa, från 10-10.30.

Hon säger att julsändningarna är riktade till barnen, men att föräldrarna kan plocka upp tips på pyssel eller annat julaktigt att hitta på där hemma.

FamiljeLuckans verksamhet är riktad till familjer med barn i åldern 1–5 år, där en förälder eller någon annan är hemma med barnet.

 

Här är länkar till mer info om evenemangen:

Öppet daghem online tisdag 15.12

Öppet daghem online tisdag 22.12

 

Mera info om Familjeluckans verksamhet

 
Ellen Holmström
Sakkunnig inom ungdoms- och skolverksamhet | Nuoriso- ja koulutoiminnan asiantuntija
+358400618452
BF i skolan i Nyland

Rekry: Personal till våra daghem i Helsingfors

Vi söker självständiga teamplayers som vill jobba med det härligaste av allt: barnen!Läs mera »

Blogg: Brev från en mamma till tonåringar

”Jag insåg att jag pratade alldeles för mycket om regler, istället för att lyssna in mina tonåriga döttrar. Redan efter några veckor kände jag mig stärkt i mitt föräldraskap.” Läs bloggen skriven av en förälder som gått nätkursen Föräldrawebben! Läs mera »

Blogg: Tjejvillan är en positiv del av mitt liv

"Varje gång man kommer in genom dörren så möts man av någon ledare som säger “Hur har din dag varit? Så roligt att se dig!” Läs hela bloggtexten skriven av en flicka som besöker Tjejvillan! Läs mera »

Lastenkodin johtajan blogi: ”Rakkaus on yhtä tärkeää kuin rajat”

”Se, että lapsi tai nuori sijoitetaan ei automaattisesti tarkoita, että lapsen elämä olisi mennyttä. Rajojen ja rakkauden avulla lastenkodin asukkaista voi tulla mitä vaan”, Töölön lastenkodin johtaja kirjoittaa.Läs mera »

Hemma med små - ny podcastserie om småbarnsvardagen

Barnvardagens små och stora frågor. Det handlar den nya podcastserien Hemma med små om. Podcastserien erbjuder stöd i vardagen åtminstone så länge som FamiljeLuckan och de andra familjekaféerna på LillaLuckan är stängda på grund av coronan.Läs mera »