Vidare efter skilsmässan – vi stödjer nu också online

20.07.2020 kl. 12:20
Separationer är vanliga – men de väcker alltid många känslor. Barnavårdsföreningens skilsmässoarbete hjälper både vuxna och barn att hantera situationen och få hjälp att hantera de känslor som väcks.

Vårt främsta redskap är skilsmässogrupperna, och i höst erbjuder vi en stödgrupp för vuxna också online, vilket betyder att vi kan utvidga verksamheten till hela Svenskfinland. Stödgrupper för vuxna som träffas på ort och ställe ordnas (beroende på pandemiläget) både i Grankulla och i Ekenäs.  

En egen stödgrupp för barn ordnas i Grankulla. Där får barnen träffa andra i samma situation och prata om hur det känns när föräldrarna inte längre lever tillsammans. 

- I stödgrupperna får du och ditt barn hjälp både av våra sakkunniga och de andra i gruppen att gå vidare och bygga upp tillvaron igen efter separationen, säger organisationschef Petra Willamo.

Flera andra stödformer

På nätet kan vi också stödja dig genom vår chatt. Chatta om skilsmässa är öppen varje vardag till slutet av augusti och efter det regelbundet varje vecka. Mer information finns på vår hemsida.  

Barnavårdsföreningen erbjuder också individuella stödsamtal. Vi börjar med ett kostnadsfritt stödsamtal, där du tillsammans med vår sakkunniga går igenom vad som känns tungt i livet. Ni funderar tillsammans på om du vill fortsätta samtalen eller hur vi annars kan stödja dig. 

Tack vare understöd från Social- och hälsoorganisationernas understödscentral (STEA) kan vi erbjuda vår service förmånligt och vissa tjänster även kostnadsfritt. 

Höstens stödgrupper: 

  • Stödgrupp för barn / Grankulla: Måndagar 31.8-19.10 kl. 15.00-16.15 
  • Stödgrupp för vuxna / Ekenäs: Tisdagar 29.9-1.12 kl. 17.30-19.30 
  • Stödgrupp för vuxna / Grankulla: Torsdagar 1.10-3.12. kl. 17.30-19.30 
  • Stödgrupp för vuxna / online: 15.10-22.12. Livechatt alla torsdagar 17-18.30 

För mera information: 

Organisationschef Petra Willamo

E-post: fornamn.efternamn@bvif.fi

 
Petra Willamo
Organisationschef | Järjestöpäällikkö
+358407362747
Petra leder och utvecklar vårt bidragsfinansierade arbete med barn och familjer | Petra johtaa ja kehittää avustusrahoitteista työtämme lasten ja perheiden kanssa.

Vi rekryterar personal till våra daghem i Helsingfors

Till hösten rekryterar vi två lärare inom småbarnspedagogik, ett daghemsbiträde och en assistent till våra daghem i Helsingfors. Hos oss får du vara en del av en positiv och engagerad arbetsgemenskap och framför allt får du äran att vara en väldigt viktig person i barnens vardag.Läs mera »

Rekry: Ledare för eftermiddagsverksamhet

Kom och gör skillnad för barn varje dag! Vi söker nu två ansvarsfulla och positiva ledare för vår eftermiddagsverksamhet. Skicka in din ansökan redan i dag! Läs mera »

Föräldrakurs för bättre vardag och mindre bråk – nu också online

De otroliga åren är en kurs för alla föräldrar som vill utveckla sitt föräldraskap och minska bråken i familjen. Kom med om du har barn i åldern 3–12 år! Höstens kurser ordnas online och i Grankulla.Läs mera »

Pappablogg: 6 saker jag lärt mig av min skilsmässa

"Jag hoppas kunna så ett litet positivt frö i den mörka skilsmässotiden. Här kommer några råd och tips till dem som känner frustration och mörker i sin skilsmässa just nu", skriver en pappa i vår blogg. Läs mera »