två glada flickor skrattar mot kameran

Tonåring i huset? Vi kan stödja dig som förälder på många sätt!

23.04.2020 kl. 13:11
Tonåren är en turbulent tid, också för föräldrarna. Det kan lätt bli mycket bråk och tjafs hemma, men vi har olika sätt att stödja dig och hjälpa familjen till en positiv förändring.

Nu under våren har vi ett heltäckande utbud med stöd i olika former:

  • Föreläsningen Mycket oljud i tonårshjärnan ger en två timmars inblick i vad som händer i tonårshjärnan. Det kan ge dig nyckeln till att förstå din tonårings beteende. Föreläsningen ordnas onsdagen den 6.5 klockan 17–19, och är öppen för alla intresserade. Förhandsanmälan krävs av tekniska skäl.

 

  • Diskussionsgruppen Förbättra samspelet med din tonåring ger en djupare inblick i vad som händer i tonåren och hur du som förälder kan förhålla dig till förändringarna på ett positivt sätt. Kursen hålls under fyra vardagskvällar och förutom en sakkunnig ledare får du också stöd av andra föräldrar i samma situation. Kursen börjar tisdagen den 5.5 och fortsätter i tre tisdagar efter det. Förhandsanmälan.

 

  • Föräldrawebben är vår nätbaserade kurs som ger dig konkret handledning i hur du kan bryta den onda cirkeln av gräl och tjafs där hemma och bemöta din tonåring med respekt och positiv uppmärksamhet. Under den fem avsnitten av kursen får du stöd av en familjecoach från Barnavårdsföreningen.

 

  • Du kan också ta kontakt med oss via våra chattar för att diskutera tonårsvardagen. Läs mera om våra chattar här.

Här kan du läsa om utbudet på finska.

 
Silve Serenius-Sirve
Yksikönjohtaja, psykologi | Enhetschef, psykolog
+358505751500

Träffa andra unga vars föräldrar skilt sig

Kom med på workshop 8-11.6 i Ekenäs och Helsinfors. Du får ett arbetsintyg, lunch varje dag och biobiljetter eller ett litet presentkort. Vi samlar in erfarenheter och just dina är viktiga!Läs mera »

Dagis online är mer än bara film

Barnavårdsföreningen blev kontaktad av föräldrar som önskade virtuell dagisverksamhet öppen för allmänheten. Då föddes idén om Öppet daghem online. "Jag tyckte mest om ramsorna, för att orden rimmade", säger Mauritz 4 år som deltagit i en av träffarna. Läs mera »

Nya videor för lärare stödjer ungas välmående

Motivation, återhämtning och självkännedom hör till de ämnen som tas upp på de nya Next Level-videorna som producerats av Barnavårdsföreningen. Videorna kan användas som stöd för undervisningen både nu i undantagstider och senare. Next Level-programmet riktar sig främst till andra stadiet och årskurs 9, men kan användas också av andra som jobbar med unga. Läs mera »

Voiko lapsellani olla ADHD?

"Arki takkuaa - lapsi unohtelee, hänen on vaikea noudattaa ohjeita tai hän joutuu toistuvasti riitoihin muiden kanssa. Asioita sattuu ja tapahtuu, tekemiset kasautuvat ja koetaan epäonnistumista. Lapsi saattaa menettää malttinsa pienistäkin asioista tai reagoi tapahtuneeseen nähden todella voimakkaasti. Miten sitten tietää onko lapsella ADHD?" Lue psykologi Silve Serenius-Sirven kirjoittama teksti aiheesta. Läs mera »