pexels.com hand som håller i datormus

Chatta om föräldraskap – nu fler möjligheter

29.10.2019 kl. 13:12
Vi har ökat vårt utbud av chattar för att bättre kunna stödja föräldrar i deras vardag. Vi kan nu erbjuda stöd på nätet både då det gäller att få vardagen i barnfamiljen att fungera smidigare och i de situationer då familjen står inför en separation eller skilsmässa.

Chatten Stärkt föräldraskap är avsedd för föräldrar med barn i åldern 3–12 år. Våra sakkunniga kan stödja föräldrar med de frågor som uppstår i vardagen. I skilsmässochatten kan vi hjälpa med att svara på frågor om de situationer som uppstår vid och efter en separation eller skilsmässa.

Från tidigare har vi också en chatt för pappor och en nätkurs för föräldrar till ungdomar i åldern 12–17 år.

I chatten kan man skriva frågor som de sakkunniga inom barn- och familjearbete från Barnavårdsföreningen svarar på. Alla chattar är anonyma och våra sakkunniga har tystnadsplikt. Man behöver inte registrera sig för att kunna chatta. Chattfönstret öppnar sig nere i högra hörnet på Barnavårdsföreningens webbplats.

Mera information om chattarna och tidtabellerna:

Stärkt föräldraskap – torsdagar kl. 12-14 (svensk- och finskspråkig)

Stärkt föräldraskap är en chatt för dig med barn i åldern 3–12 år. Här kan du chatta individuellt med en sakkunnig inom barn- och familjearbete. Vi hjälper bland annat med att få vardagen i en barnfamilj att fungera smidigare och ger stöd i att bemöta och förstå barnets beteende.  

 

Chatta om skilsmässa – tisdagar kl. 10-12 (svenskspråkig)

Den här chatten riktar sig till dig som går igenom eller funderar på en skilsmässa eller separation. Här kan du chatta individuellt med en sakkunnig inom barn- och familjearbete. Du kan till exempel ställa frågor som berör din egen eller ditt barns situation eller diskutera tankar och känslor som livssituationen för med sig. Chatten vänder sig också till anhöriga, vänner eller andra som har frågor som berör skilsmässa.

 

Pappachatt – ojämna veckors tisdagar kl. 20-21.30 (svenskspråkig)

Den här chatten riktar sig till dig som är pappa. Chatten erbjuder ett forum för att tala om familj, barn, förhållande, separation eller ombildad familj. Deltagarna i chatten styr vilka samtalsämnen som tas upp till diskussion. Som deltagare kan du välja mellan att chatta i grupp eller individuellt med en sakkunnig inom barn- och familjearbete.

 

Föräldrawebben – nätkurs för föräldrar till unga mellan 12–17 år (svenskspråkig)

Målet med Föräldrawebben är att utveckla en god relation mellan förälder och tonåring och att minska bråk och konflikter. Föräldrawebben ger dig som förälder konkret handledning i hur du kan förbättra växelverkan och lära dig bemöta din tonåring på ett nytt sätt, för att bryta negativa cirklar.


Barnavårdsföreningens arbete är allmännyttig verksamhet som inte inbringar ekonomisk vinning. Vi betonar vikten av förebyggande åtgärder och vill stödja barn och föräldrar i ett så tidigt skede som möjligt.  Vi arbetar för en bättre barndom, ett stärkt föräldraskap och ett barnvänligare samhälle.
 
Sanna Karlsson
Kommunikationsassistent | Viestinnän assistentti
+358504701503

Rekry: Ledare för eftermiddagsverksamhet

Kom och gör skillnad för barn varje dag! Vi söker en ansvarsfull och positiv ledare för eftermiddagsverksamheten till Drumsö eftis fram till 29.5.2020. Skicka in din ansökan redan i dag!Läs mera »
barn och vuxen på studsboll

Rekry: Lapsi- ja perhetyön työntekijä / Barn- och familjarbetare

Etsimme työntekijää neuropsykiatrisen osaamisen tiimiin. / Vi söker en person till vår enhet för neuropsykiatriskt kunnande.Läs mera »
ben av man och kvinna på trappa

Rekry: En medarbetare till vårt klientarbete med familjer

Vi erbjuder dig en inspirerande arbetsplats med mångsidiga arbetsuppgifter med betoning på förebyggande arbete med skilsmässo- och ombildade familjer.Läs mera »
Lapsi puhuu megafoniin

Lehdistötiedote: Jokainen päivä on lapsen oikeuksien päivä

Barnavårdsföreningen on luonut kampanjan muistuttamaan siitä, että jokainen päivä on lapsen oikeuksien päivä. Kampanjan tarkoituksena on antaa esimerkkejä siitä, mitä lapsen oikeuksien sopimus merkitsee käytännössä. Läs mera »
Barnet som talar i megafon

Pressmeddelande: Respektera barnets rättigheter – alla dagar om året

Barnavårdsföreningen tagit fram en kampanj för att påminna om att barnets rättigheter ska respekteras - alla dagar om året. Med kampanjen vill vi ge exempel på vad barnkonventionen kan innebära i praktiken.Läs mera »