Nyheter från Barnavårdsföreningen


Ställningstaganden, pressmeddelanden, blogginlägg och lediga jobb – på svenska och finska.

 

Lehdistötiedote: Haastava arki lapsiperheessä?

Kaipaatko myönteisiä keinoja lapsen kanssa olemiseen? Oletko ajautunut kielteisen vuorovaikutuksen kehään? Uudistunut Perhekoulun käsikirja on käytännön opas kaikkien lasten vanhemmille.Läs mera »

Inhoppare till Tölö daghem och andra enheter

Vi söker inhoppare till Tölö daghem och våra andra enheter.Läs mera »

Rebekka Bengtström – barnskötare och föreståndare på Tölö barnhem

En av de ledande personerna på Tölö barnhem var Rebekka Bengtström. Läs det sjätte inlägget om framstående kvinnor i Barnavårdsföreningens historia, skrivet av historiker Aapo Roselius. Läs mera »

Barnavårdsföreningen inleder ny ungdomsverksamhet för flickor i Helsingfors

Tonårsflickor har ofta svårt att hitta sin plats och är i behov av ett könssensitivt utrymme att spendera eftermiddagarna på. Under tre års tid har Barnavårdsföreningen i samarbete med Stiftelsen Bensow erbjudit en sådan samlingsplats för flickor i Grankulla. Efterfrågan på verksamheten har varit stor och den 6 september slår Tjejvillan i Helsingfors upp sina dörrar.Läs mera »

Hur kommunicerar du med din tonåring?

Ungdomstiden är på många sätt en omvälvande och intensiv period – för tonåringen själv, men också för tonåringens föräldrar. Den ungas beteende kan väcka starka känslor hos föräldrarna och det är inte ovanligt att föräldern känner sig osäker i sin roll. Kom med på vår kortkurs som startar i höst. Läs mera »