Nyheter från Barnavårdsföreningen


Ställningstaganden, pressmeddelanden, blogginlägg och lediga jobb – på svenska och finska.

 
64446_t.jpg

Signe Lagerborg-Stenius – Barnavårdsföreningens hovarkitekt

Signe Lagerborg-Stenius var en av Europas första kvinnliga arkitekter och hovarkitekt för Barnavårdsföreningen. Läs det femte blogginlägget i serien om framstående kvinnor i Barnavårdsföreningens historia, skrivet av historiker Aapo Roselius.Läs mera »
64498_t.jpg

”Äiti, olenko vaikea lapsi?”

Eräänä tavallisena arki-iltana ajoin teinipoikaani treeneihin. Poika sattui olemaan juttutuulella. Tällä kertaa asia jonka poikani otti puheeksi, antoi minulle todellakin ajateltavaa. Lue teinipojan äidin kirjoittama koskettava blogiteksti. Läs mera »
64442_t.jpg

Ester-Margaret von Frenckell – ett halvt sekel i Barnavårdsföreningens tjänst

Ester-Margaret von Frenckell (1890-1974) hyllas av Barnavårdsföreningen som en av föreningens största profiler. Läs det fjärde blogginlägget i serien om framstående kvinnor i Barnavårdsföreningens historia, skrivet av historiker Aapo Roselius.Läs mera »
64495_t.jpg

Att bli en ny familj

Vår begynnande nyfamilj består av fem personer. Vissa dagar är vi en familj med gemensamma rutiner och band som binder oss samman - och vissa dagar är vi fem ganska förvirrade och ibland också frustrerade personer, som är rätt främmande för varandra och inte har så mycket gemensamt. Läs Sara Hellstens text om glimtar ur en nyfamiljs verklighet.Läs mera »
64319_t.jpg

Kom ihåg lista för föräldrar som separerat

Här kommer en lista på 10+1 punkter som kan hjälpa separerade föräldrar. Ladda också ner vår nya, avgiftsfria e-bok S som i skilsmässa N som i nyfamilj.Läs mera »