Läger och kurser för barn och familjer

 

Högsand finns till för att barn och unga ska få uppleva trevlig tillvaro tillsammans med andra eller med sin familj. Vi har lång erfarenhet av att ordna kurser för barn, unga och familjer. Dessutom hyr vi ut våra utrymmen till föreningar, skolor och företag för egen verksamhet t.ex. för kurser, läger, möten och rekreation.

För skolgrupper

Högsand är ypperlig för skolors lägerskolaverksamhet och introduktionsdagar! Områden kring husen, stranden och skogen möjliggör aktiviteter också för större grupper.

Sommarläger för skolbarn

Vi ordnar olika slags sommarläger för barn i lågklasserna. Barnen bor i 1-3 personers rum med wc och dusch i korridoren. Måltiderna serveras i Högsands trivsamma matsal. Lägerprogrammet består av ledd verksamhet både ute och inne.

Läger för barn med specialbehov

Under sommarlov och sportlov ordnar vi läger för barn- och ungdomar med specialbehov. Varje läger har plats för 12 barn eller 9 ungdomar och fyra barnledare som ansvarar för barnens trivsel. Samma ledare bor tillsammans med barngruppen under hela lägret och lägerprogrammet genomförs så att alla har möjlighet  till positiva upplevelser.

Läger för barn-och ungdomar med flykting- eller invandrarbakgrund

Läger för barn- och ungdomar med flykting- eller invandrarbakgrund ordnas av oss och i samarbete med föreningar som verkar bland flykting- och invandrarfamiljer.

Avlastningsvård för barn och ungdomar som vårdas hemma

Avlastningsvård ordnas för familjer med ett barn med utvecklingsstörning. Vården ordnas under 10 veckoslut per år och familjen ansöker om betalningsförbindelse hos hemkommunen.

 

Läs om våra utrymmen
 

Våra riktgivande priser
 

Ta kontakt och be om offert!