Kohti lapsiystävällisempää yhteiskuntaa

27.01.2020 kl. 15:11
”Lapsen oikeuksien sopimus täytti 30 vuotta, mitä nyt tapahtuu? Lapsen oikeuksien sopimuksen takana on vuosien työ, mutta paljon tehtävää on vielä jäljellä”, toiminnanjohtajamme Pia Sundell kirjoittaa blogissaan.

YK:n lapsen oikeuksien sopimus täytti 20 marraskuuta 2019 30 vuotta. Merkkivuoden kunniaksi Barnavårdsföreningen loi kampanjan Jokainen päivä on lapsen oikeuksien päivä. Kampanja tavoitti sekä päättäjiä, aikuisia ja ammattilaisia lasten ympärillä.

Lapsen oikeuksien sopimuksen takana on vuosien työ. Monista edistysaskeleista huolimatta, paljon työtä on vielä jäljellä.

Ympäristö myös lapsen oikeus

Lapsen oikeuksien sopimus on hyvin kattava, mutta tänään voimme todeta, että siitä puuttuu kirjaus ympäristöoikeuksista. Tutkimukset osoittavat, että vaikka nuoret suhtautuvat myönteisesti omaan sekä maamme tulevaisuuteen, he kantavat huolta maapallon tilasta. Ilmastokysymykset herättävät huolta nuorissa.

Lasten oikeuksien sopimus kirjoitettiin aikana, jolloin ympäristökysymyksillä ei ollut niin suurta painoarvoa, nyt on korkea aika muokata sopimusta tältä osin.

Monta edistysaskelta vuonna 2019

2019 oli myrskyisä vuosi. Muun muassa pitkään suunniteltu sosiaali- ja terveydenhuollon eli sote-palveluiden uudistaminen, maakuntauudistus sekä hallituksen muodostuminen vaikuttivat toimintaamme.

Koettelemuksista huolimatta voin todeta, että Barnavårdsföreningen on toimintavuoden aikana saavuttanut monia edistysaskeleita. 

Barnavårdsföreningen on kasvanut kiitos tukien ja lahjoitusten. Toimintamme laajentui tänä vuonna Pohjanmaan ruotsinkielisiin kouluihin, ja iltapäiväkerhomme Helsingissä saivat lisää paikkoja. Kevään 2020 aikana Tjejvillan avaa ovensa Kirkkonummella ja Sipoossa kiitos lahjoituksen LähiTapiola Uusimaa ja STEA. Tänä vuonna vastaanotimme myös kaksi merkittävää lahjoitusta yksityishenkilöitä.

Uusi vuosi lapsen oikeuksien puolesta

Suomen vanhimpana ja ainoana ruotsinkielisenä lastensuojelujärjestönä velvollisuutemme on tehdä töitä lapsiystävällisemmän yhteiskunnan puolesta. Siihen kuuluu toimintamme kehittäminen ja päämäärätietoinen vaikuttamistyö lapsen oikeuksien puolesta. Saavuttaaksemme lapsiystävällisen yhteiskunnan tarvitsemme yhteistyötä.

Tehkäämme siksi yhdessä työtä sen eteen, että jokainen päivä olisi lapsen oikeuksien päivä. 

Pia Sundell
Pia Sundell
Verksamhetsledare | Toiminnanjohtaja
+358405019105
Pia leder det operativa arbetet på Barnavårdsföreningen. Hon är också bl.a. vice ordförande för Centralförbundet för Barnskydd | Pia johtaa BF:n operatiivista työtä. Hän on myös mm. Lastensuojelun Keskusliiton varapuheenjohtaja.

6 vinkkiä etäopetuksen ja etätyön yhdistämiseen

”Koronavirusepidemian takia kodeissa on jouduttu tilanteeseen, jossa etätöitä tekevät sekä aikuiset että lapset. Yhteiset pelisäännöt, hyvä suunnittelu ja työrauhan takaaminen nousevat avainasemaan onnistuneen yhteiselon ja työskentelyn turvaamiseksi”, Tiina Ruoho-Pettersson kirjoittaa blogissamme. Läs mera »
Tiina Ruoho-Pettersson

En dag i taget

"Vi vuxna måste vara ödmjuka mot oss själva och ta hand om vår egen ork. Våra barn och unga behöver oss nu mer än någonsin", skriver vår verksamhetsledare Pia Sundell i vår blogg. Läs mera »
Pia Sundell

Virtuell samling på dagis får beröm

I och med coronaviruset har många barn nya dagsrutiner då föräldrar i mån av möjlighet uppmanas sköta sina barn hemma. För att upprätthålla kontakten med de barn som är hemma träffas Tölö Daghem över nätet. Samlingarna har visat sig vara väldigt populära – i onsdags var det 32 barn, tre hundar och ett marsvin som deltog via sina webbkameror. Läs mera »
Tölö Daghem

Vi kan alla hjälpa barnen

Vi lever i utmanade tider just nu. Coronaviruspanpidemin och beredskapslagen påverkar oss alla på olika sätt. Hur ska vi garantera att alla barn har det bra i detta exceptionella läge?Läs mera »
Pia Sundell

Blogi: Tietoinen hengitys tukee hyvinvointiamme

"Olen viimeisten kuukausien aikana saanut ihmetellä ja todistaa pienen vauvan elämää. Olen tarkkaillut uteliaasti erityisesti vauvan hengitystä - kuinka se ilmentää luonnollisuutta, virraten sisään ja ulos esteettä. Voimme saada tietoa hyvinvoinnistamme hengitystä havainnoimalla. Muokkaamalla hengitystämme tietoisesti voimme myös vaikuttaa hyvinvointiimme", kirjoittaa Risto Heikkinen blogissamme. Läs mera »
Risto Heikkinen