Ferie- och kurscentret Högsand i Hangö håller stängt i sommar

28.05.2020 kl. 08:41
Barnavårdsföreningens Ferie- och kurscentret Högsand i Hangö är stängt i sommar på grund av pandemin. Många kunder har annullerat sina bokningar och verksamheten kan inte öppna som planerat i juni.
- Planen var att verksamheten skulle pågå som vanligt hela sommarsäsongen, men tyvärr måste vi konstatera att det inte är lönsamt att hålla igång kurscentret i en situation där en majoritet av bäddplatserna står tomma, säger verksamhetsledare Pia Sundell. Våra egna övernattningsläger lyckas vi ordna som dagläger i Helsingfors och Grankulla.

Barnavårdsföreningen har ordnat sommarkoloniverksamhet på Högsand sedan 1951. Högsand ägdes tidigare av Föreningen Sanatorium för skrofulösa barn, som grundades år 1898. Föreningen överförde Högsand till Barnavårdsföreningen år 1959.

Beslut om vad som ska ske med kurscentret i framtiden har inte fattats.

För mera information, kontakta: Verksamhetsledare Pia Sundell 040-501 9105 pia.sundell@bvif.fi
Pia Sundell
Pia Sundell
Verksamhetsledare | Toiminnanjohtaja
+358405019105
Pia leder det operativa arbetet på Barnavårdsföreningen. Hon är också bl.a. vice ordförande för Centralförbundet för Barnskydd | Pia johtaa BF:n operatiivista työtä. Hän on myös mm. Lastensuojelun Keskusliiton varapuheenjohtaja.

Kannanotto: Lyhytnäköisistä leikkauksista vakavat seuraukset perheille

Suomen vanhimpana lastensuojelujärjestönä, ja ainoana ruotsinkielisenä sellaisena, Barnavårdsföreningen on huolestunut siitä, mitä seuraa, jos suunnitellut leikkaukset sosiaali- ja terveysalan järjestöjen rahoitukseen toteutuvat.Läs mera »

Ställningstagande: Kortsiktiga nedskärningar får allvarliga konsekvenser för familjerna

Som Finland äldsta och enda svenskspråkiga barnskyddsorganisation är Barnavårdsföreningen orolig för konsekvenserna av de planerade nedskärningarna i social- och hälsovårdsorganisationernas finansiering.Läs mera »
sex glada flickor står på en gräsmatta

Tjejvillan öppnar nytt i Sibbo och Kyrkslätt

I mitten av augusti utvidgar Barnavårdsföreningen Tjejvillan-verksamheten till Kyrkslätt och Sibbo. Målet med Tjejvillan är att ge 10–18-åriga flickor en chans att hitta sin plats och få eget utrymme. Från tidigare finns Tjejvillan i Grankulla och Helsingfors.Läs mera »
ungdomar sitter runt ett bord och gör skoluppgifter

Stöd till eleverna nu viktigare än någonsin

Efter den turbulenta våren är det viktigare än någonsin att satsa på skolelevernas välmående. Barnavårdsföreningens skolarbete har som syfte att öka tryggheten i skolvardagen och stärka elevernas självkänsla. Oberoende av hur höstens undervisning ser ut kan vi stödja skolorna – både på plats eller på distans.Läs mera »