Uusi chat nuorten vanhemmille alkaa 5. maaliskuuta

02.03.2020 kl. 09:00
Onko yhteys teiniin solmussa? Huolestuttaako nuoren käytös?Barnavårdsföreningenin, Suomen vanhimman lastensuojelujärjestön, asiantuntijat vastaavat kysymyksiin uudessa chatissa.

Uuden chatin tavoitteena on tukea vanhemmuutta ja saada arki toimimaan 12-17 -vuotiaan nuoren kanssa. Yritämme varsinkin saavuttaa vanhempia niillä paikkakunnilla, joilla palvelutarjontaa ei ole paljon.

Lue lisää chatin aukioloajoista. 

- Teinien vanhemmilla ei välttämättä ole samanlaisia luonnollisia verkostoja muihin vanhempiin kuin päiväkoti- ja alakouluikäisten vanhemmilla. Moni jää yksin pohtimaan kysymyksiä rajoista, käyttäytymisestä ja vuorovaikutuksesta teinin kanssa, sanoo psykologi Silve Serenius-Sirve.

Tekemämme kyselyn mukaan tarvetta on juuri tällaiselle palvelulle. Vastaajat halusivat lähes poikkeuksetta juuri asiantuntijoiden tukea, ei ryhmäkeskustelua muiden vanhempien kanssa.

- Kaikilla asiantuntijoillamme on vankka kokemus sekä koulutus sosiaali-, kasvatus- tai terveydenhoitoalalta. Yksi vahvuuksistamme on, että henkilökunnallamme on osaamista myös neuropsykiatrisista häiriöistä, toteaa Serenius-Sirve.

Chatti täydentää muuta palvelutarjontaamme, johon kuuluu muun muassa keskusteluryhmiä, lyhytkursseja, neuropsykiatrista valmennusta, mahdollisuus asiakaskäynteihin ja neuvontapuhelin. Barnavårdsföreningenillä on jo myös 3-12 -vuotiaiden vanhemmille suunnattu kaksikielinen Vahvempi vanhemmuus -chatti.

Uuden chatin rahoitus tulee Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus STEAlta.

Barnavårdsföreningen (BF) on Suomen vanhin lastensuojelujärjestö, perustettu 1893. Teemme voittoa tavoittelematta työtä paremman lapsuuden, vahvemman vanhemmuuden ja lapsiystävällisen yhteiskunnan puolesta, sekä ruotsiksi että suomeksi.

Lisää tietoa:

Yksikönjohtaja, psykologi Silve Serenius-Sirve

Puhelin: 050-5751500

Sähköposti: etunimi.sukunimi-sukunimi@bvif.fi

Lisää tietoa palveluistamme nuorille ja perheille, joissa haastavaa käyttäytymistä

Vuorovaikutus toimimaan nuoren kanssa -esite

 

 
Silve Serenius-Sirve
Yksikönjohtaja, psykologi | Enhetschef, psykolog
+358505751500

Avoin kirje henkilökunnalle

"Kiitos teille kuuluu siitä, että olette osana lasten, nuorten ja perheiden arjessa. Yhdessä katsomme eteenpäin ja etsimme uusia mahdollisuuksia." Lue toiminnanjohtaja Pia Sundellin kiitokset Barnavårdsföreningenin henkilökunnalle.Läs mera »
Tre ungdomar tar en selfiebild

Över en miljon euro till Barnavårdsföreningens arbete med barn och familjer

STEA stöder vårt familjearbete – Tjejvillan till flera nya orter i NylandLäs mera »