Uusi chat nuorten vanhemmille alkaa 5. maaliskuuta

02.03.2020 kl. 09:00
Onko yhteys teiniin solmussa? Huolestuttaako nuoren käytös?Barnavårdsföreningenin, Suomen vanhimman lastensuojelujärjestön, asiantuntijat vastaavat kysymyksiin uudessa chatissa.

Uuden chatin tavoitteena on tukea vanhemmuutta ja saada arki toimimaan 12-17 -vuotiaan nuoren kanssa. Yritämme varsinkin saavuttaa vanhempia niillä paikkakunnilla, joilla palvelutarjontaa ei ole paljon.

Lue lisää chatin aukioloajoista. 

- Teinien vanhemmilla ei välttämättä ole samanlaisia luonnollisia verkostoja muihin vanhempiin kuin päiväkoti- ja alakouluikäisten vanhemmilla. Moni jää yksin pohtimaan kysymyksiä rajoista, käyttäytymisestä ja vuorovaikutuksesta teinin kanssa, sanoo psykologi Silve Serenius-Sirve.

Tekemämme kyselyn mukaan tarvetta on juuri tällaiselle palvelulle. Vastaajat halusivat lähes poikkeuksetta juuri asiantuntijoiden tukea, ei ryhmäkeskustelua muiden vanhempien kanssa.

- Kaikilla asiantuntijoillamme on vankka kokemus sekä koulutus sosiaali-, kasvatus- tai terveydenhoitoalalta. Yksi vahvuuksistamme on, että henkilökunnallamme on osaamista myös neuropsykiatrisista häiriöistä, toteaa Serenius-Sirve.

Chatti täydentää muuta palvelutarjontaamme, johon kuuluu muun muassa keskusteluryhmiä, lyhytkursseja, neuropsykiatrista valmennusta, mahdollisuus asiakaskäynteihin ja neuvontapuhelin. Barnavårdsföreningenillä on jo myös 3-12 -vuotiaiden vanhemmille suunnattu kaksikielinen Vahvempi vanhemmuus -chatti.

Uuden chatin rahoitus tulee Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus STEAlta.

Barnavårdsföreningen (BF) on Suomen vanhin lastensuojelujärjestö, perustettu 1893. Teemme voittoa tavoittelematta työtä paremman lapsuuden, vahvemman vanhemmuuden ja lapsiystävällisen yhteiskunnan puolesta, sekä ruotsiksi että suomeksi.

Lisää tietoa:

Yksikönjohtaja, psykologi Silve Serenius-Sirve

Puhelin: 050-5751500

Sähköposti: etunimi.sukunimi-sukunimi@bvif.fi

Lisää tietoa palveluistamme nuorille ja perheille, joissa haastavaa käyttäytymistä

Vuorovaikutus toimimaan nuoren kanssa -esite

 

 
Silve Serenius-Sirve
Yksikönjohtaja, psykologi | Enhetschef, psykolog
+358505751500
Tre ungdomar tar en selfiebild

Över en miljon euro till Barnavårdsföreningens arbete med barn och familjer

STEA stöder vårt familjearbete – Tjejvillan till flera nya orter i NylandLäs mera »
En grupp glada flickor

Tjejvillan på två nya orter tack vare bidrag från LokalTapiola Nyland

Barnavårdsföreningen inleder Tjejvillan-verksamhet i Kyrkslätt och Sibbo i början av 2020 tack vare ett bidrag på 55 000 euro från försäkringsbolaget LokalTapiola Nyland.Läs mera »