Barnavårdsföreningen inleder ny ungdomsverksamhet för flickor i Helsingfors

28.08.2018 kl. 11:33
Tonårsflickor har ofta svårt att hitta sin plats och är i behov av ett könssensitivt utrymme att spendera eftermiddagarna på. Under tre års tid har Barnavårdsföreningen i samarbete med Stiftelsen Bensow erbjudit en sådan samlingsplats för flickor i Grankulla. Efterfrågan på verksamheten har varit stor och den 6 september slår Tjejvillan i Helsingfors upp sina dörrar.

Tjejvillan är en mötesplats dit flickor kan komma som sig själva, pröva på och lära sig nya saker. Förutom öppen verksamhet har även gruppverksamhet och läger anordnats. Tjejvillan i Grankulla har under sina tre år av verksamhet haft 2 700 besök av flickor i åldern 10–15 år.

Önskemål på verksamhet för tonårsflickor i Helsingfors har dykt upp sedan vi startade Tjejvillan i Grankulla hösten 2015. Tack vare finansiering från Päivikki ja Sakari Sohlbergin säätiö kan vi nu expandera verksamheten till Helsingfors, berättar Barnavårdsföreningens verksamhetsledare Pia Sundell.

I Tjejvillan finns det alltid vuxna på plats som ser det som sin hjärtesak att få träffa och stödja unga tjejer i olika livssituationer.

Det är skönt att ha nån trygg vuxen att prata med, säger en av de över 200 flickor som besökt Tjejvillan i Grankulla.

Flickorna som besökt Tjejvillan i Grankulla har tagits med i planeringen av den nya verksamheten i Helsingfors och önskemålen har beaktats i allt från inredning till verksamhet. 

Ett samarbete mellan Barnavårdsföreningen och Luckan möjliggör att verksamheten kan erbjudas på ett centralt läge i Helsingfors centrum.

Tjejvillan i Helsingfors välkomnar alla i åldern 13–18 år som identifierar sig som flicka. Öppet torsdagar kl. 16-19, i LillaLuckans utrymmen på Simonsgatan 8 i Helsingfors. Verksamheten är kostnadsfri.

Mera information ger:

 
Petra Willamo
Organisationschef | Järjestöpäällikkö
+358407362747
Petra leder och utvecklar vårt bidragsfinansierade arbete med barn och familjer | Petra johtaa ja kehittää avustusrahoitteista työtämme lasten ja perheiden kanssa.

Familjeskolans förnyade handbok finns nu på svenska

Familjeskolans handbok hjälper dig förstå och handleda barnets beteende och lär dig att förhålla dig till ditt barn på ett nytt sätt.Läs mera »

Vi arbetar för att öka välmående i skolorna också i Österbotten

I höst börjar Barnavårdsföreningen arbeta i svenska Österbotten för att öka trivseln i skolorna och stärka barns och ungas psykiska välmående. Läs mera »

Alla vuxna behövs för en trygg skolstart

"Det finns också barn vars enda trygga punkt i livet utgörs av skolsystemet", skriver verksamhetsledare Pia Sundell i en insändare i Hbl. Läs mera »
Eftisbarn

Eftermiddagsverksamhet nu också i Norsens skolbyggnad – Barnavårdsföreningen utvidgar sin verksamhet

I augusti utvidgar Barnavårdsföreningen sin eftermiddagsverksamhet till Norsens skolhus. Cygnaeus eftis kommer från och med skolstarten att verka på två platser: i Cygnaeus enhet på Bangatan och i Norsens skolhus på Unionsgatan. Läs mera »

Barn på flyktingläger har samma rättigheter som ditt barn

I flera månaders tid har medierna rapporterat om bedrövliga förhållanden i flyktingläger i Syrien. I lägren vistas också kvinnor och barn till IS-terrorister. En del av dem är finländska medborgare, men har trots det inte getts möjlighet att återvända till sitt hemland Finland. Läs mera »