Barnavårdsföreningen inleder ny ungdomsverksamhet för flickor i Helsingfors

28.08.2018 kl. 11:33
Tonårsflickor har ofta svårt att hitta sin plats och är i behov av ett könssensitivt utrymme att spendera eftermiddagarna på. Under tre års tid har Barnavårdsföreningen i samarbete med Stiftelsen Bensow erbjudit en sådan samlingsplats för flickor i Grankulla. Efterfrågan på verksamheten har varit stor och den 6 september slår Tjejvillan i Helsingfors upp sina dörrar.

Tjejvillan är en mötesplats dit flickor kan komma som sig själva, pröva på och lära sig nya saker. Förutom öppen verksamhet har även gruppverksamhet och läger anordnats. Tjejvillan i Grankulla har under sina tre år av verksamhet haft 2 700 besök av flickor i åldern 10–15 år.

Önskemål på verksamhet för tonårsflickor i Helsingfors har dykt upp sedan vi startade Tjejvillan i Grankulla hösten 2015. Tack vare finansiering från Päivikki ja Sakari Sohlbergin säätiö kan vi nu expandera verksamheten till Helsingfors, berättar Barnavårdsföreningens verksamhetsledare Pia Sundell.

I Tjejvillan finns det alltid vuxna på plats som ser det som sin hjärtesak att få träffa och stödja unga tjejer i olika livssituationer.

Det är skönt att ha nån trygg vuxen att prata med, säger en av de över 200 flickor som besökt Tjejvillan i Grankulla.

Flickorna som besökt Tjejvillan i Grankulla har tagits med i planeringen av den nya verksamheten i Helsingfors och önskemålen har beaktats i allt från inredning till verksamhet. 

Ett samarbete mellan Barnavårdsföreningen och Luckan möjliggör att verksamheten kan erbjudas på ett centralt läge i Helsingfors centrum.

Tjejvillan i Helsingfors välkomnar alla i åldern 13–18 år som identifierar sig som flicka. Öppet torsdagar kl. 16-19, i LillaLuckans utrymmen på Simonsgatan 8 i Helsingfors. Verksamheten är kostnadsfri.

Mera information ger:

 
Petra Willamo
Organisationschef | Järjestöpäällikkö
+358407362747
Petra leder och utvecklar vårt bidragsfinansierade arbete med barn och familjer | Petra johtaa ja kehittää avustusrahoitteista työtämme lasten ja perheiden kanssa.

Trygga barnets rättigheter och svenskspråkig service

Som verksamhetsledare för Finlands enda svenskspråkiga barnskyddsorganisation, anser jag att det är av största vikt att den nya regeringen styr samhället i en barn- och familjevänlig riktning och att tvåspråkig service i framtiden garanteras, skriver Pia Sundell i en insändare i Hbl.Läs mera »

100 000 euros donation till Barnavårdsföreningen

"Det är med stor tacksamhet och ödmjukhet vi mottagit denna donation", säger Barnavårdsföreningens verksamhetsledare Pia Sundell.Läs mera »

Barnavårdsföreningen utvidgar till svenska Österbotten

Social- och hälsoorganisationernas understödscentral (STEA) har beviljat Barnavårdsföreningen projektunderstöd för att sprida och etablera sin skolverksamhet till svenska Österbotten.Läs mera »

Ställningstagande: Tonårsflickor har svårt att hitta sin plats

Tonårsflickors ångest beror förutom på miljön på krav som kommer utifrån och krav som de unga ställer på sig själva, skriver organisationschef Petra Willamo i en insändare i HBL. Läs mera »

Ställningstagande: Välskött separation skyddar barnet

I skilsmässosituationer ska barnet höras och familjen stödjas för att hitta en lösning som lämpar sig för dem, skriver Barnavårdsförenings verksamhetsledare Pia Sundell i en insändare i HBL. Läs mera »