Perhekoulu lapsille ja vanhemmille

Perhekouluun voi osallistua perheestä yksi vanhempi tai molemmat sekä 3-6-vuotias haastavasti käyttäytyvä lapsi.

Perhekoulu kokoontuu kerran viikossa klo 10-14 kymmenen viikon ajan. Vanhemmat ja lapset kokoontuvat samanaikaisesti omiin ryhmiinsä.

Vanhemmat saavat vertaistukea

Vanhempainryhmässä vanhemmat saavat arvokasta vertaistukea sekä ohjausta ja koulutusta siihen, miten toimia haastavasti käyttäytyvän lapsen kanssa myönteisellä tavalla. Kotitehtävien avulla teoria siirretään myös perheen arkeen.

Vanhempainryhmässä käsitellään muun muassa vanhemman ja lapsen välistä vuorovaikutusta, käyttäytymisen ymmärtämistä, myönteisen palautteen merkitystä, itsetunnon tukemista ja turvallisten rajojen asettamista.

Lapset harjoittelevat omassa ryhmässään

Lastenryhmässä harjoitellaan esimerkiksi oman käytöksen hillitsemistä, sääntöjen noudattamista ja vuoron odottamista yksilöllisen ohjauksen avulla. Tavoitteena on tarjota lapselle mahdollisimman paljon onnistumisen kokemuksia. Jokaisella lapsella on oma ohjaajakoulutuksessa oleva ohjaaja.

Ilmoittautuminen ja hinta

Perhekouluun pääsee ilmoittautumisjärjestyksessä. Osallistuminen ei vaadi lähetettä eikä diagnoosia. Vanhemmat voivat olla itse suoraan yhteydessä ja tiedustella vapaita paikkoja. Perhekouluryhmiä järjestetään Helsingissä ja Tammisaaressa. Sisaruksia ei voi ottaa mukaan.

Perhekoulu maksaa perheille 60 €. Hintaan sisältyy Perhekoulun käsikirja, muut materiaalit, lounaat sekä kahvit.

Tulevat perhekoulut löydät kalenteristamme

Uutuus - keskusteluryhmä iltaisin

Perhekoulua järjestetään myös iltaisin kokoontuvana ryhmänä 2-8 -vuotiaiden lasten vanhemmille. Ryhmä kokoontuu 8 kertaa ja siihen mahtuu kerralla korkeintaan 6 perhettä.

Osallistumismaksu on 50 €/perhe.

Hintaan sisältyy Perhekoulun käsikirja, muut materiaalit, suolainen syötävä ja kahvit.

Tulevat perhekoulut löydät kalenteristamme

Perhekoulu POP® tulee sanoista ”Pre-school Overactivity Programme”.  Olemme toteuttaneet ohjelmaa vuodesta 1999.

 
Neuropsykiatriska tjänster Neuropsykiatriset palvelut
Stenbäckinkatu 7 A, 00250 Helsinki
+358505651722
Telefonrådgivning må-tors kl. 9.00–11.00 och 12.00–14.00 | Puhelinneuvonta ma-to klo 9.00–11.00 ja 12.00–14.00 | nepsy@bvif.fi