Perhekoulu lapsille ja vanhemmille

Perhekouluun voi osallistua perheestä yksi vanhempi tai molemmat sekä 3-6-vuotias haastavasti käyttäytyvä lapsi.

Perhekoulu kokoontuu kerran viikossa klo 10-14 kymmenen viikon ajan. Vanhemmat ja lapset kokoontuvat samanaikaisesti omiin ryhmiinsä.

Vanhempainryhmässä vanhemmat saavat arvokasta vertaistukea sekä ohjausta ja koulutusta siihen, miten toimia haastavasti käyttäytyvän lapsen kanssa myönteisellä tavalla. Kotitehtävien avulla teoria siirretään myös perheen arkeen.

Vanhempainryhmässä käsitellään muun muassa vanhemman ja lapsen välistä vuorovaikutusta, käyttäytymisen ymmärtämistä, myönteisen palautteen merkitystä, itsetunnon tukemista ja turvallisten rajojen asettamista.

Lastenryhmässä harjoitellaan esimerkiksi oman käytöksen hillitsemistä, sääntöjen noudattamista ja vuoron odottamista yksilöllisen ohjauksen avulla. Tavoitteena on tarjota lapselle mahdollisimman paljon onnistumisen kokemuksia. Jokaisella lapsella on oma ohjaajakoulutuksessa oleva ohjaaja.

Perhekouluun pääsee ilmoittautumisjärjestyksessä. Osallistuminen ei vaadi lähetettä eikä diagnoosia. Vanhemmat voivat olla itse suoraan yhteydessä ja tiedustella vapaita paikkoja. Perhekouluryhmiä järjestetään Helsingissä ja Tammisaaressa. Sisaruksia ei voi ottaa mukaan.

Perhekoulu maksaa perheille 60 €. Hintaan sisältyy Perhekoulun käsikirja, muut materiaalit, lounaat sekä kahvit.

UUTTA!

Perhekoulua järjestetään myös iltaisin kokoontuvana ryhmänä 2-8 -vuotiaiden lasten vanhemmille. Ryhmä kokoontuu 8 kertaa ja siihen mahtuu kerralla korkeintaan 6 perhettä. Osallistumismaksu on 50 €/perhe. Hintaan sisältyy Perhekoulun käsikirja, muut materiaalit, suolainen syötävä ja kahvit.

Kalenteriin

 
Neuropsykiatriskt kunnande Neuropsykiatrinen osaaminen
Stenbäcksgatan 7 A, 00250 Helsingfors
+358505651722
nepsy@bvif.fi | Telefonrådgivning må-tors kl. 9.00–11.00 och 12.00–14.00 | Puhelinpalvelu ja neuvonta ma-to klo 9.00–11.00 ja 12.00–14.00