Usein kysytyt kysymykset

 

Tekeekö Barnavårdsföreningen taloudellista tuottoa?

Ei, Barnavårdsföreningen (BF) on yleishyödyllinen järjestö, jonka tarkoitus on toimia vahvemman vanhemmuuden, paremman lapsuuden ja lapsiystävällisemmän yhteiskunnan puolesta. Mahdollinen tuotto menee lyhentämättä toimintaamme lasten ja perheiden hyväksi.

 

Miten rahoitatte toimintanne?

Lasten- ja päiväkotipalvelumme rahoitamme pääosin kuntien ostopalveluina. Osallistumme säännöllisesti julkisiin kilpailutuksiin. Muu toimintamme kuten perhetyö ja Högsand rahoitetaan asiakasmaksuilla, avustuksilla ja lahjoituksilla. Suurimmat avustukset saamme Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus STEA:lta, säätiöltä Brita Maria Renlunds Minne ja Lasten Päivän Säätiöltä. Kokonaisbudjetti on yli seitsemän miljoonaa euroa, joista suurin osa on henkilöstökustannuksia.

 

Miten liitytte Linnanmäkeen?

BF on yksi Lasten Päivän Säätiön perustajajäsenistä. Säätiön tarkoitus on kerätä varoja lastensuojelutyölle ylläpitämällä Linnanmäen Huvipuistoa Helsingissä. Säätiön tuotto lahjoitetaan perustajajäsenille.  Tämä tarkoitta, että kaikki Linnanmäen asiakkaat ovat mukana tukemassa tärkeätä lastensuojelutyötä Suomessa.

 

Tunnen, että arki lasten kanssa on haastava. Mitä tehdä?

Jos koet että olette kamppailleet samojen kysymysten äärellä pidemmän aikaa tai jos teillä on edessä muutoksia jotka tekevät arjesta haastavan, kannattaa hakea apua. BF:n perhetyönyksiköt tarjoavat apua ja neuvoja perheille jotka kokevat arjen haastavaksi, esimerkiksi eron kohdatessa tai neuropsykiatristen vaikeuksien takia. Tavallisin palaute jonka saamme asiakkailtamme on että he toivovat ottaneensa meihin yhteyttä jo aikaisemmin.

Matalan kynnyksen palveluitamme ovat muun muassa maksuttomat tapaamiset, puhelinneuvonta, tuki- ja keskusteluryhmät, perheneuvonta sekä leirit. Meillä on myös paljon maksuttomia oppaita ja muuta materiaalia.
 

Onko teillä ainoastaan ruotsinkielistä toimintaa?

Ei, meillä on myös paljon toimintaa suomeksi. Esimerkiksi suurin osa lastenkodin asiakkaista on suomenkielisiä ja enemmistö Perhekoulu POP®:iin  osallistuvista perheistä ovat äidinkieleltään suomenkielisiä. Suomen ainoana ruotsinkielisenä lastensuojelujärjestönä BF:llä on kuitenkin erityinen vastuu ruotsinkielisten palvelujen tuottajana. Päiväkoti- ja iltapäiväkerhotoiminta on yksinomaan ruotsinkielinen.


Onko BF:llä toimintaa kouluissa?

Kyllä, Barnavårdsföreningen työskentelee myös kouluissa. Pääasiassa työskentely tapahtuu eri ruotsinkielisten projektien kautta. Toiminnan tarkoituksena on tukea oppilaiden hyvinvointia, parantaa yhteishenkeä sekä antaa tukea ja keinoja opettajille kohdata oppilaiden erilaisia tarpeita. Toimintamme fokus on ennaltaehkäisyssä.