Nuoret vuorella

Oman elämäni supertähti - hanke

Oman elämäni supertähti - hanke tukee sijoitettuja ja jälkihuollon piirissä olevia nuoria löytämään sisäisiä voimavaroja, lisäämään elämänhallintaa sekä vahvistamaan henkistä hyvinvointia.

Oman elämäni supertähti - hanke toimii pääkaupunkiseudulla osana suurempaa Arvokas -hankekokonaisuutta ja järjestämme toimintaa niin nuorille, kuin nuorten parissa työskenteleville aikuisille. Tominta on osallistujille maksuton ja hanke on STEA:n tukema.

Nuorille

Oman elämäni supertähti - hanke tukee sijoitettuja ja jälkihuollon piirissä olevia nuoria löytämään sisäisiä voimavaroja, lisäämään elämänhallintaa sekä vahvistamaan henkistä hyvinvointia. 

Hankkeeseen osallistuvilla nuorilla on tilaisuus saada henkilökohtaista tukea ja henkisen hyvinvoinnin valmennusta yksilötapaamisten muodossa. Lisäksi heillä on mahdollisuus osallistua muun muassa viikonloppuleireille, erilaisiin työpajoihin ja ryhmiin, sekä saamaan tukea merkityksellisen harrastuksen löytämiseen.

Toiminta on osallistujille maksuton.

 

”Mulla oli tosi hyvä fiilis ku sain jutella ja muutenkin sun kanssa on mukava tehä hengitys harjoituksia ja muuta! Oon kiitollinen siitä et autat mua ja oot ollu kuuntelemassa! :’)”

- Oman elämäni supertähti - hankkeeseen osallistunut nuori, 16 v. 


Nuorten parissa työskenteleville aikuisille

Hankeen pyrkimyksenä on lisätä luottamusta, avoimuutta ja aitoutta nuoren ja työntekijän välillä empaattisen kohtaamisen avulla.

Hanke keskittyy myös työtekijän yleiseen hyvinvointiin ja työssä jatkamiseen.

Tarjoamme tukea ja työkaluja nuorten kanssa työskenteleville aikuisille työpajojen ja yksilöllisen tuen muodossa. Työpajat ovat helppo järjestää esimerkiksi osaksi työhyvinvointipäivää tai koulutusta.

Työpajojen sisältö on räätälöitävissä toiveiden ja tarpeiden mukaan havainnollistavien ja helposti lähestyttävien harjoitusten kautta. 

Toiminta on osallistujille maksuton.
 

Empaattinen läsnaolo työskentelyssä nuorten kanssa - opas

Empaattinen läsnälo - opaassa on koottuna ajatuksia ja harjoituksia, jotka voivat auttaa sinua olemaan empaattisesti läsnä kohdatessasi nuoria.

Opas jakaantuu kolmeen toisiinsa liittyvään ja toisiaan
tukevaan teemaan – tunteiden ja tarpeiden tiedostaminen, hengityksen käyttö itsesäätelyssä, sekä rento kehollinen läsnäolo. 

Antaessasi läsnäolosi toiselle, hän kokee tulevansa paremmin kohdatuksi, nähdyksi, kuulluksi ja arvostetuksi.
 

LATAA OPAS TÄSTÄ


Kuva: unsplash.com


Kiinnostuitko?
Olethan rohkeasti yhteydessä!

 
Risto Heikkinen
Hanketyöntekijä | Oman elämäni supertähti
+358407397268