Töölön lastenkoti

Töölön lastenkoti 

Töölön lastenkoti tarjoaa laadukasta erityistason lastensuojelun sijaishuoltoa huostaan otetuille 9-17-vuotiaille lapsille ja nuorille. Olemme erikoistuneet neuropsykiatriseen osaamiseen.

Lastenkodin yhteydessä on 4 itsenäistymisasuntoa, joissa nuoret voivat harjoitella tuetusti itsenäistä asumista myös täysi-ikäistymisen jälkeen jälkihuollon tukitoimena.

Panostamme työskentelyssä omaohjaajatyöskentelyyn, koulutyön tukemiseen, toiminnallisuuteen, itsenäistymisprosessin tukemiseen sekä suunnitelmalliseen perhetyöhön. Tarjoamme myös luovan toiminnan ohjaajan yksilö- ja ryhmäohjausta. Käytössämme ovat yhdistyksen neuropsykiatriset palvelut.

Lastenkodin arki ja dokumentointi sujuvat pääsääntöisesti suomeksi. Perhetyö ja hoitoneuvottelut voidaan toteuttaa sekä suomeksi että ruotsiksi.

Perhetyö

Töölön lastenkodin perhetyö on tarkoitettu Töölön lastenkotiin sijoitetuille lapsille ja heidän perheilleen. Perhetyötä on mahdollista ostaa myös avohuollon palveluna ja kotiutuksen tueksi.Lue lisää »

Neuropsykiatrinen osaaminen

Töölön lastenkoti on erikoistunut neuropsykiatriseen osaamiseen. Arjessa huomioidaan lasten ja nuorten neuropsykiatriset haasteet. Henkilökuntaa koulutetaan säännöllisesti.Lue lisää »

Itsenäistymisprosessin tukeminen ja asumisharjoittelu

Töölön lastenkodissa nuorta tuetaan itsenäistymisessä ja vastuunottamisessa elämän kaikilla osa-alueilla. Nuoren itsenäistymisen aikana tehdään edelleen säännöllisesti perhetyötä.Lue lisää »

Luova toiminta

Töölön lastenkodissa työskentelee luovan toiminnan ohjaaja, joka tarjoaa lapsille mahdollisuuden säännöllisiin henkilökohtaisiin aikoihin. Lue lisää »
Nuoret vuorella

Oman elämäni supertähti - hanke

Oman elämäni supertähti - hanke tukee sijoitettuja ja jälkihuollon piirissä olevia nuoria löytämään sisäisiä voimavaroja, lisäämään elämänhallintaa sekä vahvistamaan henkistä hyvinvointia. Lue lisää »

Lasten hyväksi vuodesta 1893

Töölön lastenkotia ylläpitää yleishyödyllinen, voittoa tavoittelematon, yhdistys Barnavårdsföreningen i Finland. Suomen vanhimpana lastensuojelujärjestönä yhdistyksellä on vankka kokemus sijaishuollon kehittämisestä. Töölön lastenkoti on perustettu vuonna 1910.