Siirry suoraan sisältöön
menu
Uutiset

”Perhekoulu POP on auttanut minua työssäni lasten ja perheiden parissa”

Mikko Pihlgren osallistui Barnavårdsföreningenin ammattilaisille suunnattuun Perhekoulu POPiin. Perhekoulu POPin menetelmäkoulutus tukee ammattilaisia näkemään lapsen haastavan käytöksen taakse ja tarjoaa tutkittua tietoa neuropsykiatrisista haasteista.

Teksti:
Anne Nickström
Mikko Pilhlgren seisoo ulkona värikkäiden lippujen edessä.
Mikko Pihlgren kuvattiin Barnavårdsföreningenin pihapiirissä Helsingin Töölössä.

Tapaamme Mikko Pihlgrenin kanssa Barnavårdsföreningenin tiloissa Helsingin Töölössä. Täällä Stenbäckinkadulla Barnavårdsföreningenin neuropsykiatrinen tiimi tukee ja tapaa asiakkaitaan, mutta kouluttaa myös ammattilaisia neuropsykiatrisissa kysymyksissä. Palveluiden kysynnän myötä toiminta on kehittynyt valtakunnalliseksi ja myös Vaasassa on muutaman vuoden ajan ollut neuropsykiatriaisia palveluja tarjolla.

Olin aikaisemmin nähnyt kollegani käyttävän Perhekoulu POPin menetelmää työssään ja ajattelin ei vitsi, haluan tutustua tuohon! – Mikko Pihlgren, perhetyön sosiaaliohjaaja

Koulutuksiin osallistuu ammattilaisia ympäri Suomen. Yksi heistä on Helsingin kaupungilla sosiaalihuoltolain mukaisessa perhetyössä sosiaaliohjaajana työskentelevä Mikko Pihlgren, joka kertoo saaneensa Perhekoulusta työhönsä paljon konkreettista tukea.

– Olin aikaisemmin nähnyt kollegani käyttävän Perhekoulu POPin menetelmää työssään ja ajattelin ei vitsi, haluan tutustua tuohon! Pihlgren kertoo. Tapaamillani perheillä saattaa olla haasteita muun muassa unirytmin, siirtymien tai ennakoinnin kanssa ja kohtaan työssäni paljon nepsy piirteisiä-asiakkaita.

Perhekoulussa huomio kiinnitetään lapsen myönteiseen käytökseen

Myös ammattilainen saattaa olla hämillään lapsen haastavan käytöksen edessä. Perhekoulu POPin koulutusta ammattilaisille järjestää Barnavårdsföreningenin neuropsykiatriseen osaamiseen erikoistunut moniammatillinen tiimi. Kurssin aikana perehdytään lapseen haastavaan käytökseen ja sen ymmärtämiseen, sekä tarjotaan tutkimuspohjaista tietoa neuropsykiatrisista häiriöistä.

– Kurssilla käsiteltiin sitä, miten lapsi nähdään, onko se kielteisen vai myönteisen kehän kautta. Kävimme myös läpi sitä, miten lapsen myönteistä käyttäytymistä vahvistetaan, Pihlgren kertoo.

Vielä kerkeät ilmoittautua syyskuussa 2024 alkavaan Perhekoulu POPiin

Perhekoulu POP antaa sinulle valmiudet työskennellä haastavasti käyttäytyvien lasten ja heidän perheidensä parissa. Voit soveltaa menetelmää kaikenikäisten lasten ohjauksessa.

Lue lisää ja ilmoittaudu 10.9. alkavaan Perhekouluun

Vanhempien voimavarat huomioidaan Perhekoulussa

Arvostan sitä, että perheille suunnatut tehtävät ovat Perhekoulussa konkreettisia eivätkä liian isoja. – Mikko Pihlgren

Pihlgren kertoo, että Helsingin kaupungin tarjoama perhetyö on tavoitteellista työskentelyä, jossa paneudutaan perheen sisäiseen vuorovaikutuksen vahvistamiseen ja vanhemmuuden tukemiseen. Pihlgrenin suurin osa asiakkaista ovat päiväkoti ja ala-asteikäisiä, mutta hän huomioi työssään koko perheen. Pihlgren on huomannut Perhekoulun menetelmän toimivuuden, esimerkkinä hän nostaa esiin vanhempien omista voimavaroista puhumisen.

– Muutos on aina haastavaa ja vaatii työtä, Pihlgren kuvaa. Arvostan sitä, että perheille suunnatut tehtävät ovat Perhekoulussa konkreettisia, selkeitä eivätkä liian isoja. Yhteen konkreettiseen asiaan keskitytään aina kerrallaan.

Mahdollisuus vaihtaa ajatuksia muiden ammattilaisten kanssa

Perhekoulun menetelmäkoulutuksessa eri alojen ammattilaiset tapaavat joko verkon välityksellä tai fyysisesti. Tapaamisten välissä opetellaan luennoilla opittuja menetelmiä omassa työympäristössä.

– Koin hyödylliseksi eri toimintaympäristöistä ja eri puolelta Suomea tulevien ammattilaisten tapaamisen, Pihlgren kertoo.

Entä mitä Pihlgren vastaa kysymykseen, suosittelisiko hän Perhekoulu POPia myös muille ammattilaisille?

– Voin suositella, olen saanut paljon tukea Perhekoulusta työhöni ja olen kehunut menetelmäkoulutusta kollegoilleni, Pihlgren sanoo. Lisäksi kannustan ammattilaisia tutumaan myös muihin Barnavårdsföreningenin materiaaleihin, jotka löytyvät nettisivuilta helposti!

Artikkeli on julkaistu verkkosivuillamme 18.10.2023

Anne Nickström

Kirjoittaja

Anne Nickström

Tiedottajamme Anne työskentelee viestinnän ja markkinoinnin parissa.

+358 40 764 4759
Takaisin ylös