Selvin päin kesään

04.06.2021 klo 09:08
Barnavårdsföreningen osallistuu kansalliseen kamppanjaan ​ Selvin päin kesään, ​jonka tavoitteena on kannustaa nuoria viettämään päihteetöntä vapaa-aikaa ja lomaa.

Kamppanja kutsuu myös kaikki aikuiset yhteisvoimin mukaan huolehtimaan lapsista ja nuorista.   

On tärkeää, että pystymme identifioimaan ne nuoret, jotka ovat avun tarpeessa. On myös tärkeää, että määrätietoisesti puututaan laittomaan päihteiden myyntiin ja välitykseen.     

- Jokaisella aikuisella on vastuu lasten ja nuorten terveellisestä ja turvallisesta kesän vietosta. Tiedämme että lasten ja nuorten on helppo saada käsiinsä päihteitä, tähän meidän aikuisten on puututtava. Me emme saa sulkea silmiämme tältä ongelmalta, toteaa toiminnanjohtaja Pia Sundell, Barnavårdsföreningen.    

Vallitseva koronatilanne on lisännyt pahoinvointia monelle lapselle ja nuorelle. Jotta he kykenevät selviytymään vaikeuksistaan ja huolehtimaan terveydestään ja turvallisuudestaan, he tarvitsevat apua enemmän kuin koskaan.

Kukaan lapsi tai nuori ei saisi altistua väkivallalle, yksinäisyydelle ja päihteille. Rajojen määrittely ja joidenkin asioiden kieltäminen on osa vastuullista hoivaa ja huolenpitoa.  

On tärkeää, että eri toimijat yhdistävät voimansa ja puuttuvat ongelmiin varhaisessa vaiheessa turvatakseen nuorten ja yhteiskunnan turvallisuuden.   

Raittiuuden Ystävät järjestää nyt 19. kertaa kamppanjan ​ Selvin päin kesään.

Yhteinen mediatiedote ​löytyy kamppanjan nettisivuilla.​

Pia Sundell
Pia Sundell
Verksamhetsledare | Toiminnanjohtaja
+358405019105
Pia leder det operativa arbetet på Barnavårdsföreningen. Hon är också bl.a. vice ordförande för Centralförbundet för Barnskydd | Pia johtaa BF:n operatiivista työtä. Hän on myös mm. Lastensuojelun Keskusliiton varapuheenjohtaja.

Kaipaatko tukea vanhemmuuteen?

Vanhempainohjaus tarjoaa sinulle käytännön vinkkejä myönteisempään arkeen sekä mahdollisuuden pohtia asioita yhdessä ammattilaisen kanssa.