Uusia neuropsykiatrisia palveluita perheille ja ammattilaisille Pohjanmaalla

31.05.2021 klo 14:31

Uusi kaksikielinen neuropsykiatrinen tiimi aloittaa toimintansa syksyllä. Tavoitteena on neuropsykiatrisen tiedon sekä tukitoimien tarjoaminen perheille, joissa lapsella tai nuorella on neuropsykiatrisia häiriöitä. Palveluita tarjotaan myös perheiden lähiverkostoille ja ammattilaisille.

Palvelua tarjoaa Suomen vanhin lastensuojelujärjestö Barnavårdsföreningen. Järjestö perustettiin vuonna 1893, ja sillä on yli 30. vuoden kokemus lasten ja nuorten neuropsykiatrisista häiriöistä.

Toiminta painottuu varhaiseen auttamiseen. Palveluihin päästäkseen perheen lapsella ei tarvitse olla lähetettä eikä diagnoosia.

- Neuropsykiatriset häiriöt liitännäisoireineen vaikeuttavat jokapäiväistä elämää perheessä ja vaikuttavat heikentävästi perheen koettuun hyvinvointiin, jaksamiseen ja arjen toimivuuteen monella eri osa-alueella, toteaa järjestöpäällikkö Petra Willamo.  

Projekti on kolmevuotinen ja toteutetaan Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus STEA:n rahoittamana 2021–2024.

- Olemme erittäin kiitollisia, että saamme mahdollisuuden tuoda meidän neuropsykiatrista erityisosaamistamme Pohjanmaalle. Kysyntä perheiden ja ammattilaisen keskuudessa on ollut suurta, ja iloksemme voimme nyt vastata siihen kysyntään, sanoo Barnavårdsföreningenin toiminnanjohtaja Pia Sundell.

Lisää tietoa antaa:
Petra Willamo
järjestöpäällikkö
+358 40 736 2747
petra.willamo@bvif.fi

 
Petra Willamo
Organisationschef | Järjestöpäällikkö
+358407362747
Petra leder och utvecklar vårt bidragsfinansierade arbete med barn och familjer | Petra johtaa ja kehittää avustusrahoitteista työtämme lasten ja perheiden kanssa.

Selvin päin kesään

Barnavårdsföreningen osallistuu kansalliseen kamppanjaan ​ Selvin päin kesään, ​jonka tavoitteena on kannustaa nuoria viettämään päihteetöntä vapaa-aikaa ja lomaa.

Kaipaatko tukea vanhemmuuteen?

Vanhempainohjaus tarjoaa sinulle käytännön vinkkejä myönteisempään arkeen sekä mahdollisuuden pohtia asioita yhdessä ammattilaisen kanssa.