tummahiuksinen nainen raidallisessa paidassa näyttää kirjaa jossa sinikeltainen kansi

Päivitetty Arki toimimaan –opas tarjoaa vinkkejä sujuvaan arkeen

29.03.2021 klo 10:10
Arki toimimaan -oppaassa on paljon vinkkejä, joista voit valita käyttöösi sopivimmat, etsitpä sitten apua aamuiseen pukeutumisrumbaan, kiukkutilanteiden rauhoittamiseen, omien voimavarojesi vahvistamiseen tai erityishaasteiden kanssa pärjäämiseen.

Hyvät neuvot ja vinkit ovat arvokkaita varsinkin niinä hetkinä, kun pitäisi ehtiä ajoissa jonnekin, saada lapsi syömään edes jotain tai päästä koko perhe nukkumaan ennen puolta yötä. Lohdullista on, että monimutkaisilta tuntuvat ongelmat eivät välttämättä vaadi monimutkaisia ratkaisuja.

Ratkaisuja ja vinkkejä tarjotaan Barnavårdsföreningenin ja ADHD-liiton toimittamassa Arki toimimaan –oppaassa, joka nyt on julkaistu päivitettynä versiona.

- Tämä on kuin lapsiperheen arjen käsikirja - kaikki kätevästi samassa paketissa. Päivitystyö todella kannatti - hyvästä oppaasta tuli vieläkin parempi, toteaa psykologi Silve Serenius-Sirve, Barnavårdsföreningenin neuropsykiatristen palvelujen yksikönjohtaja.

Suorien vinkkien lisäksi opas lisää ymmärrystä lapsen käyttäytymistä kohtaan ja auttaa tiedon avulla puuttumaan vaikeuksiin jo varhain. Uudessa oppaassa on myös tietoa lapsen ja vanhemman itsesäätelystä.

Oppaasta hyötyvät monenlaisessa arjessa elävät perheet ja heidän kanssaan toimivat ammattilaiset.

Muutama vanhempi jo kommentoinut, että ”tällaisen oppaan pitäisi löytyä jo äitiyspakkauksesta!”

Opas on kirjoitettu ja toimitettu Barnavårdsföreningenin ja ADHD-liiton yhteistyönä.

Opasta voi tilata verkkokaupastamme tai sähköpostitse nepsy@bvif.fi tai ADHD-liitosta adhd@adhd-liitto.fi.

Yksi opas on maksuton, suuremmat määrät 5 euroa kappale + postituskulut.
 

 

 
Silve Serenius-Sirve
Yksikönjohtaja, psykologi | Enhetschef, psykolog
+358505751500

Kaipaatko tukea vanhemmuuteen?

Vanhempainohjaus tarjoaa sinulle käytännön vinkkejä myönteisempään arkeen sekä mahdollisuuden pohtia asioita yhdessä ammattilaisen kanssa.
Poika pelaa puhelimella

Blogi: ”Joo, joo, lopetan pelaamisen ihan kohta!”

"Mitä tapahtuu, kun sanot lapselle, että on aika lopettaa peli? Toteaako lapsi rauhallisesti "okei" ja laittaa puhelimen kiinni? Vai onko tämä tilanne, jossa teillä tulee päivittäin riitoja?" Lue asiantuntijamme kirjoittama blogiteksti!

Blogg: Brev från en mamma till tonåringar

”Jag insåg att jag pratade alldeles för mycket om regler, istället för att lyssna in mina tonåriga döttrar. Redan efter några veckor kände jag mig stärkt i mitt föräldraskap.” Läs bloggen skriven av en förälder som gått nätkursen Föräldrawebben!