Uusi luentosarjamme Arki toimimaan koulussa keskittyy oppilaan oppimiseen, motivaatioon, sosiaalisiin suhteisiin ja viihtyvyyteen vaikuttaviin tekijöihin.
Oppilaan koulunkäyntiin ja kaverisuhteisiin vaikuttavien tekijöiden ymmärtäminen auttaa kouluhenkilökuntaa tukemaan oppilaita.
- Barnavårdsföreningen haluaa luentosarjan myötä tukea oppimista ja hyvinvointia, sekä ennaltaehkäistä ongelmia, toteaa koulutyöstä vastaava Maria Ostrow. Osallistujat saavat luennoilla käytännönläheisiä ja hyödyllisiä vinkkejä.
Luennoitsijat ovat Barnavårdsföreningenin asiantuntijoita, joilla on koulutus eri aloilta sekä vankka kokemus lasten, nuorten ja vanhempien tukemisesta.
Kevään aikana pohdimme, miten voimme tukea myös niiden oppilaiden pärjäämistä koulussa, joilla on vaikeuksia vaikkapa keskittymisessä, itsenäisessä työskentelyssä tai kaveritaidoissa.
Luennot järjestetään verkossa ja ovat ilmaisia. Ilmoittautua voi yhdelle tai useammalle luennolle. Aiheet ovat suunnattuja ammattilaisille, mutta luentosarja on avoin kaikille.
Keväällä järjestämme myös ruotsinkielisen luentosarjan. Ruotsinkielinen tarjonta on hiukan erinäköistä, joten se kannattaa katsoa täältä.
Kevään luennot
Oppilaan neuropsykiatriset häiriöt (HUOM! Luento on TÄYNNÄ) - keskiviikko 3.2. kello 17–19
Neuropsykiatriset häiriöt vaikuttavat monin tavoin koulunkäyntiin, oppimiseen ja motivaatioon. Luennolla psykologi Silve Serenius-Sirve käsittelee asiaa tukitoimien näkökulmasta.
Nuoren aivoissa kuhisee - maanantai 8.3. kello 17–19
Toisinaan teiniä stressaa ja ahdistaa, toisinaan on vaikea löytää jarruja. Mikä selittää käyttäytymistä nuoruusiässä ja mitä kaikkea aivoissa tapahtuu? Luennoitsijana psykologi Silve Serenius-Sirve.
Koulussa harjoitus tekee kaverin - keskiviikko 24.3. kello 17–18.30
Into ja halukkuus ei aina riitä – kaveritaitoja pitää myös harjoitella. Tule kuuntelemaan lapsiperhetyön asiantuntija Sanna Karuvaaraa kaverisuhteisiin vaikuttavista tekijöistä ja mahdollisuuksista tukea oppilaiden sosiaalisten taitojen kehittymistä.