Uusi luentosarja tukee kouluhenkilökuntaa

14.01.2021 klo 14:09
Koulussa työskentely on merkityksellistä, mutta siihen voi myös kuulua huolta oppilaiden hyvinvoinnista ja koulunkäynnistä. Luentosarjan myötä haluamme tukea oppimista ja hyvinvointia, sekä ennaltaehkäistä ongelmia koulussa.

Uusi luentosarjamme Arki toimimaan koulussa keskittyy oppilaan oppimiseen, motivaatioon, sosiaalisiin suhteisiin ja viihtyvyyteen vaikuttaviin tekijöihin.

Oppilaan koulunkäyntiin ja kaverisuhteisiin vaikuttavien tekijöiden ymmärtäminen auttaa kouluhenkilökuntaa tukemaan oppilaita.

- Barnavårdsföreningen haluaa luentosarjan myötä tukea oppimista ja hyvinvointia, sekä ennaltaehkäistä ongelmia, toteaa koulutyöstä vastaava Maria Ostrow. Osallistujat saavat luennoilla käytännönläheisiä ja hyödyllisiä vinkkejä.

Luennoitsijat ovat Barnavårdsföreningenin asiantuntijoita, joilla on koulutus eri aloilta sekä vankka kokemus lasten, nuorten ja vanhempien tukemisesta.

Kevään aikana pohdimme, miten voimme tukea myös niiden oppilaiden pärjäämistä koulussa, joilla on vaikeuksia vaikkapa keskittymisessä, itsenäisessä työskentelyssä tai kaveritaidoissa.

Luennot järjestetään verkossa ja ovat ilmaisia. Ilmoittautua voi yhdelle tai useammalle luennolle. Aiheet ovat suunnattuja ammattilaisille, mutta luentosarja on avoin kaikille.

Keväällä järjestämme myös ruotsinkielisen luentosarjan. Ruotsinkielinen tarjonta on hiukan erinäköistä, joten se kannattaa katsoa täältä.

Kevään luennot

Oppilaan neuropsykiatriset häiriöt (HUOM! Luento on TÄYNNÄ) - keskiviikko 3.2. kello 17–19

Neuropsykiatriset häiriöt vaikuttavat monin tavoin koulunkäyntiin, oppimiseen ja motivaatioon. Luennolla psykologi Silve Serenius-Sirve käsittelee asiaa tukitoimien näkökulmasta.

Nuoren aivoissa kuhisee - maanantai 8.3. kello 17–19

Toisinaan teiniä stressaa ja ahdistaa, toisinaan on vaikea löytää jarruja. Mikä selittää käyttäytymistä nuoruusiässä ja mitä kaikkea aivoissa tapahtuu? Luennoitsijana psykologi Silve Serenius-Sirve.

Koulussa harjoitus tekee kaverin - keskiviikko 24.3. kello 17–18.30

Into ja halukkuus ei aina riitä – kaveritaitoja pitää myös harjoitella. Tule kuuntelemaan lapsiperhetyön asiantuntija Sanna Karuvaaraa kaverisuhteisiin vaikuttavista tekijöistä ja mahdollisuuksista tukea oppilaiden sosiaalisten taitojen kehittymistä.

 
Maria Ostrow
Sakkunnig inom barn- och familjearbete | Lapsiperhetyön asiantuntija
+358400618453

Etsimme Töölön lastenkotiin ohjaajaa

Kasvatustyylimme on lämminhenkinen ja kannustava. Jokainen meillä asuva tarvitsee erityistä huomiota, hoivaa ja ymmärrystä.
Toiminnanjohtaja Pia Sundell

Avoin kirje koko henkilökunnalle

Lue toiminnanjohtaja Pia Sundellin lämpimät kiitokset kuluneesta vuodesta.

Anna lapsellesi raitis joulu

”Jouluaatto on monelle lapsuusmuisto, joka vielä aikuisenakin herättää nostalgiaa. Kaikilla ei kuitenkaan ole raitista joulua, jota aikuisena muistella - siksi haluan nostaa tämän aiheen esille näin joulupyhien alla”, kirjoittaa toiminnanjohtajamme Pia Sundell blogissaan.
joulukuuset joissa valoja

Meiltä saat tukea myös joululoman aikana

Barnavårdsföreningenin asiantuntijat auttavat ja tukevat myös joululoman aikana.

Lapsella on oikeus tulevaisuuteen

"Vietämme lapsen oikeuksien viikkoa. Meidän aikuisten tehtävä on vahvistaa lasten tulevaisuudentoivoa", kirjoittaa toiminnanjohtajamme Pia Sundell blogissamme.
Iloinen lapsi juoksee ulkona

Blogi: Bonusäiti – yhtä oikeaa tapaa ei ole

Siinä missä biologinen vanhemmuus useimmiten tapahtuu kuin itsestään ja vanhemmuuteen kasvaa pikkuhiljaa, voi bonusäitinä huomata yhdellä ovenavauksella elämäänsä kuuluvan puolison myötä myös lapsia. Eikä vain lapsia vaan myös liuta muita henkilöitä, joilla kaikilla on omat odotuksensa siitä, miten bonusvanhempana pitäisi toimia. Lue bonusäidin kirjoittama positiivinen ja uskoa tulevaisuuteen herättävä blogiteksti uusperheen arjesta.
kahdet jalat joissa punaiset ja siniset tennarit nurmikolla

”Leiri on erityislapselle tylsän kesä valopilkku”

Tutut ohjaajat ja turvallinen ilmapiiri ovat houkutelleet Eliaksen mukaan Barnavårdsföreningenin erityislasten kesäleireille vuosi toisensa jälkeen. Hänen äitinsä sanoo, että leirit ovat olleet odotettu valopilkku yksinäisen lapsen kesäpäiviin.
Aikuinen katsoo lasta ymmärtävästi

Blogi: Mitä lapsen haastavan käytöksen takana on?

"Miksi lapsi kiukkuaa, ärsyyntyy tai vastustelee? Näkemällä käytöksen taakse voidaan auttaa ja tukea lasta", kirjoittaa asiantuntijamme Minna Kuosmanen blogissaan.