Toiminnanjohtaja Pia Sundell

Avoin kirje koko henkilökunnalle

21.12.2020 klo 11:03
Lue toiminnanjohtaja Pia Sundellin lämpimät kiitokset kuluneesta vuodesta.

Vuosi 2020 on päättymässä. Vuosi, jota emme koskaan unohda. Vuosi 2020 sai koko maailman polvilleen odottamattoman pandemian takia.

Myös me Barnavårdsföreningissä kohtasimme useita ongelmia ja haasteita. Kun tilanne alkoi maaliskuussa, kukaan meistä ei ollut valmistautunut. Meillä ei ollut työmalleja tai käsikirjoja siitä, miten tällaista tilannetta pitäisi johtaa. Meillä ei ollut aiempaa kokemusta vastaavasta. Meidän oli yksinkertaisesti pakko luottaa siihen tietoon, niihin direktiiveihin ja ohjeisiin, joita viranomaiset antoivat sekä julkisuuteen että suoraan organisaatiollemme. Tämä oli epäilemättä hämmentävää, epäselvää ja pelottavaa aikaa.

Teille, jotka työskentelette järjestössämme, tilanne johti moniin odottamattomiin tilanteisiin. Osa teistä joutui uusien työtehtävien eteen, osa pakotettiin etätyöhön hyvin lyhyellä varoitusajalla ja suuri osa teistä odotettiin tekevän normaalisti työtä huolimatta coronasta. Tilanne vaikutti meihin jokaiseen. Me kaikki tunsimme epävarmuutta ja joskus myös pelkoa.

Huolimatta niistä haasteista, joita corona aiheutti, voin ylpeänä todeta, että olemme Barnavårdsföreningissä pärjänneet hyvin. Olemme onnistuneet suojelemaan kriittisiä toimintamuotojamme, jotta ne ovat voineet jatkua. Olemme onnistuneet luomaan uusia etätyömuotoja niin lapsille kuin aikuisillekin. Olemme onnistuneet ottamaan käyttöön uusia työvälineitä, joiden avulla etätyö on mahdollistettu. Ennen kaikkea olemme onnistuneet olemaan olemassa lapsille, nuorille ja perheille vaikeasta tilanteesta huolimatta. Jokainen teistä on mahdollistanut tämän, perustehtävistä riippumatta. Onnistuminen on teidän ansiotanne. Kiitos.

Toiminnanjohtajana corona on haastanut minua sekä viestinnän, talouden että johtamisen osalta. On ollut erityisen tärkeää ja erityisen vaikeaa tehdä oikeita strategisia päätöksiä tänä outona ja jatkuvasti muuttuvana aikana. Teidän sitoutumisellanne ja tuellanne olemme onnistuneet tekemään viisaita valintoja myös tänä vaikeana vuonna. Kiitos.

Näin vuoden lopussa minun on kuitenkin todettava, että surullista kyllä, corona ei ole vielä taittunut. Onneksi olemme kuitenkin saaneet lupaavia uutisia rokotteesta, joka auttaa koko maailmaa. Yhdessä, me Barnavårdsföreningenissä tulemme selviämään coronakriisistä ja kaikesta siitä, mitä se tuo mukanaan. Yhdessä voimme myös tulevaisuudessa auttaa monia lapsia, nuoria ja aikuisia.

Ajattelen teitä kaikkia suurella kiitollisuudella ja lämmöllä.

Toivotan teille kaikille turvallista ja rauhallista joulua.

Lämpimin terveisin, Pia Sundell

Pia Sundell
Pia Sundell
Verksamhetsledare | Toiminnanjohtaja
+358405019105
Pia leder det operativa arbetet på Barnavårdsföreningen. Hon är också bl.a. vice ordförande för Centralförbundet för Barnskydd | Pia johtaa BF:n operatiivista työtä. Hän on myös mm. Lastensuojelun Keskusliiton varapuheenjohtaja.

Uusi luentosarja tukee kouluhenkilökuntaa

Koulussa työskentely on merkityksellistä, mutta siihen voi myös kuulua huolta oppilaiden hyvinvoinnista ja koulunkäynnistä. Luentosarjan myötä haluamme tukea oppimista ja hyvinvointia, sekä ennaltaehkäistä ongelmia koulussa.

Etsimme Töölön lastenkotiin ohjaajaa

Kasvatustyylimme on lämminhenkinen ja kannustava. Jokainen meillä asuva tarvitsee erityistä huomiota, hoivaa ja ymmärrystä.

Anna lapsellesi raitis joulu

”Jouluaatto on monelle lapsuusmuisto, joka vielä aikuisenakin herättää nostalgiaa. Kaikilla ei kuitenkaan ole raitista joulua, jota aikuisena muistella - siksi haluan nostaa tämän aiheen esille näin joulupyhien alla”, kirjoittaa toiminnanjohtajamme Pia Sundell blogissaan.
joulukuuset joissa valoja

Meiltä saat tukea myös joululoman aikana

Barnavårdsföreningenin asiantuntijat auttavat ja tukevat myös joululoman aikana.

Lapsella on oikeus tulevaisuuteen

"Vietämme lapsen oikeuksien viikkoa. Meidän aikuisten tehtävä on vahvistaa lasten tulevaisuudentoivoa", kirjoittaa toiminnanjohtajamme Pia Sundell blogissamme.
Iloinen lapsi juoksee ulkona

Blogi: Bonusäiti – yhtä oikeaa tapaa ei ole

Siinä missä biologinen vanhemmuus useimmiten tapahtuu kuin itsestään ja vanhemmuuteen kasvaa pikkuhiljaa, voi bonusäitinä huomata yhdellä ovenavauksella elämäänsä kuuluvan puolison myötä myös lapsia. Eikä vain lapsia vaan myös liuta muita henkilöitä, joilla kaikilla on omat odotuksensa siitä, miten bonusvanhempana pitäisi toimia. Lue bonusäidin kirjoittama positiivinen ja uskoa tulevaisuuteen herättävä blogiteksti uusperheen arjesta.
kahdet jalat joissa punaiset ja siniset tennarit nurmikolla

”Leiri on erityislapselle tylsän kesä valopilkku”

Tutut ohjaajat ja turvallinen ilmapiiri ovat houkutelleet Eliaksen mukaan Barnavårdsföreningenin erityislasten kesäleireille vuosi toisensa jälkeen. Hänen äitinsä sanoo, että leirit ovat olleet odotettu valopilkku yksinäisen lapsen kesäpäiviin.
Aikuinen katsoo lasta ymmärtävästi

Blogi: Mitä lapsen haastavan käytöksen takana on?

"Miksi lapsi kiukkuaa, ärsyyntyy tai vastustelee? Näkemällä käytöksen taakse voidaan auttaa ja tukea lasta", kirjoittaa asiantuntijamme Minna Kuosmanen blogissaan.