Barnavårdsföreningen tarjoaa asiakkaille muun muassa matalan kynnyksen neuropsykiatrisia palveluja.
Mitä matalankynnyksen palvelut sitten ovat?
- Ne ovat sitä, että meille voi tulla ilman lähetettä, ennen kuin ongelmat ovat kasaantuneet ja palvelut ovat kaikille edullisia, jopa maksuttomia, Barnavårdsföreningenin psykologi ja yksikönjohtaja Silve Serenius-Sirve vastaa.
Nyt suunniteilla olevat leikkaukset uhkaavat juuri tämän tyyppistä toimintaa.
"Tuntuu, että meitä oikeasti ymmärrettiin"
Kysyimme asiakkailtamme mitä toimintamme heille merkitsee. Vastaukset olivat häkellyttäviä.
"Ollaan vuosien mittaan käyty monissa eri paikoissa, ja meitä kyllä kuunnellaan, tehdään muistiinpanoja, mutta nyt on paikka, josta saatiin myös niitä meidän arkeen sopivia vinkkejä", asiakasperhe jossa 5- ja 8-vuotiaat lapset kuvaa palautteessaan.
"Tuntui heti, että nyt puhutaan samaa kieltä ja meitä oikeasti ymmärretään."
Toimita tärkeää varsinkin heikompiosaisille
Barnavårdsföreningenin neuropsykiatrinen erityisosaaminen takaa sen, että asiakkaiden tarpeita ymmärretään ja että arkea lähdetään yhdessä kehittämään toimivampaan suuntaan.
Psykologi ja yksikönjohtaja Silve Serenius-Sirve on työssään huomannut järjestöjen edun asiakkaitaan kohtaan silloin, kun perhe kokee apua tarvitsevansa.
- Meille voi tulla jo siinä vaiheessa, kun asiat eivät ole liian solmussa, eli juuri silloin, kun apua tarvitsevalla on vielä tahtoa ja voimia pärjätä omassa arjessaan, Serenius-Sirve kertoo. Aina ei ole myöskään oikeasta ajoituksesta kiinni, vaan myös rahasta.
Psykologi ja yksikön johtaja Silve Serenius-Sirve kuvaa toiminnan olevan erityisen tärkeää heikompiosaisille perheille, jotka muuten joutuvat karsimaan näistä menoista.
- Toisinaan on käynyt niinkin, että asiakas ei ole päässyt avun pariin tulemaan, koska hänellä ei ole ollut rahaa bussimatkaan. Tällöin apua on saatu hänen luokseen kotikäyntinä, Serenius-Sirve kertoo.
Asiakaspalaute tärkeää
Barnavårdsföreningen pyytää aina asiakkailtaan palautetta voidakseen kehittää ja suunnata toimintaansa apua kaipaaville. Näin neuropsykiatrinen tiimi varmistaa, että apu varmasti on mennyt perille.
"Ymmärrän lapsiani paremmin ja sain sanottua puolisolleni tapaamisissa asioita, joita olen pitänyt pitkään sisälläni", perheohjaukseen osallistunut vanhempi kuvaa.
Koska ongelmat ja avun tarve on yksilöllistä, voi Barnavårdsföreningenillä valita itselleen parhaiten sopivan palvelun. Jollekin perheelle sopii chatpalvelu, toiselle kymmenen viikkoa kestävä Perhekoulu POP® ryhmä.
"Perhekoulu nosti meidät epätoivon suosta", 4-vuotiaan lapsen äiti kirjoittaa.
- Tämän äidin kirjoittama palaute tiivistää toimintamme tärkeyden, Serenius-Sirve sanoo ja muistelee perhettä, jonka palautteen viereen oli piirretty sydän.
Teksti: Anne Nickström
Barnavårdsföreningen on tarjonnut neuropsykiatrisia palveluja jo yli 30 vuotta. Avun tarve on aina yksilöllistä. Meillä perhe voi valita itselleen parhaiten sopivan palvelun: puhelu, chat, asiantuntijan vastaanotto, vertaistuellinen keskusteluryhmä, ohjattu kurssi, tietoluento, valmennus tai perheohjaus. Meiltä asiakas saa palvelua molemmilla kotimaisilla kielillä. Palautteiden perusteella on koettu tärkeäksi, että tunteita herättävistä hankalista asioista saa puhua omalla äidinkielellään.
Osallistumme SOSTE:n kampanjaan Onneksi on joku - Tur att det finns nån. Kampanjan aikana näytämme kuinka tärkeää työmme on lapsille, nuorille ja perheille. Lue kannanottomme täältä!