neljän kuvan kombo jossa lapsia, nuoria ja vanhempia

Valloittava vanhemmuus -luentosarja tukee vanhempia ja ammattilaisia

24.08.2020 klo 12:47
Vanhemmuus on valloittavaa, ja samalla täynnä haasteita. Syksyn luentosarjamme tarjoaa työkaluja vahvistamaan vanhemmuutta ja ymmärtämään lapsen ja nuoren käyttäytymistä paremmin. Näin voimme tukea vanhemmuutta ja ennaltaehkäistä ongelmia.

Luennoitsijat ovat Barnavårdsföreningenin asiantuntijoita, joilla on koulutus eri aloilta sekä vankka kokemus lasten, nuorten ja vanhempien tukemisesta. Luentosarja on avoin kaikille, ja aiheet ovat hyödyllisiä sekä vanhemmille että ammattilaisille.

 - Nämä luennot ovat helppo tapa oppia uutta. Luennoilla voi olla monelle myös tuttua asiaa, mutta kenties uudesta näkökulmasta. Tarjoamme pohdittavaa niin vanhemmille kuin ammattilaisillekin, toteaa neuropsykiatristen palvelujen yksikönjohtaja Silve Serenius-Sirve.

Syksyn aikana käsittelemme muun muassa stressiä, myönteistä kohtaamista, läsnäoloa ja pohdimme mitä nuorten aivoissa oikein tapahtuu.

Luennot järjestetään verkossa ja luentosarja on ilmainen. Ilmoittautua voi vain yhdelle luennolle tai voi osallistua vaikkapa koko sarjan luentoihin.

Osa luennoista pidetään samaan aikaan suomeksi ja ruotsiksi. Ruotsiksi tarjonta on hiukan erinäköistä, se kannattaa katsoa täältä.

 

Syksyn luennot:

Stressi – ke 23.9.2020 klo 17.00–18.30

Stressi on normaali reaktio ja sen kanssa voi oppia elämään. Tule kuulemaan mitä stressi on, mistä se syntyy, miten se vaikuttaa, ja miten sen kanssa pärjätään? Psykologi Silve Serenius-Sirve luennoi.

Nuoren aivoissa kuhisee – ma 12.10.2020 klo 17.00–19.00

Toisinaan teiniä stressaa ja ahdistaa, toisinaan on vaikea löytää jarruja. Mikä selittää käyttäytymistä nuoruusiässä ja mitä kaikkea aivoissa tapahtuu? Luennoitsijana psykologi Silve Serenius-Sirve.

Läsnäolo – kohtaamisen kivijalka – ke 28.10.2020 klo 17.00–18.30

Tule kuulemaan läsnäolosta ja kohtaamisesta lisää, sekä herättelemään omaa läsnäoloasi helpoin harjoituksin. Oman elämäni supertähti -hankkeen työntekijä Risto Heikkinen luennoi.

Kohtaa lapsi myönteisesti – to 5.11.2020 klo 13.00–14.30

Luennolla lapsiperhetyön asiantuntija Minna Kuosmanen käsittelee käytännönläheisiä keinoja, joilla voi helpottaa vuorovaikutusta ja arjen sujumista haastavasti käyttäytyvän lapsen kanssa.

Perheessä tunteet tarttuvat – ke 18.11.2020, klo 17.00–18.30

Kun vanhempi onnistuu pysymään rauhallisena, onnistuu lapsen rauhoittaminen helpommin. Lapsiperhetyön asiantuntija Anne Pulkkinen kertoo keinoista säädellä tunteita.

Mitä lapsen käytös heijastaa – ke 2.12.2020, klo 17.00–18.30

Lapsen haastava käytös voi olla kuormittavaa koko perheelle. Lapsiperhetyön asiantuntija Tiina Ruoho-Pettersson tarkastelee ja auttaa ymmärtämään käytöksen takana vaikuttavia tekijöitä.

 

Ilmoittaudu viimeistään edellisenä päivänä klo 16 mennessä:

https://link.webropolsurveys.com/S/649DE1A2BD059B86

Zoom-linkki lähetetään ilmoittautuneille sähköpostitse.


Osallistumme SOSTE:n kampanjaan Onneksi on joku - Tur att det finns nån. Kampanjan aikana saatamme näkyviin työmme lasten, nuorten ja perheiden arvon. Lue kannanottomme täältä! 

 
Silve Serenius-Sirve
Yksikönjohtaja, psykologi | Enhetschef, psykolog
+358505751500

Selvin päin kesään

Barnavårdsföreningen osallistuu kansalliseen kamppanjaan ​ Selvin päin kesään, ​jonka tavoitteena on kannustaa nuoria viettämään päihteetöntä vapaa-aikaa ja lomaa.

Kaipaatko tukea vanhemmuuteen?

Vanhempainohjaus tarjoaa sinulle käytännön vinkkejä myönteisempään arkeen sekä mahdollisuuden pohtia asioita yhdessä ammattilaisen kanssa.