neljän kuvan kombo jossa lapsia, nuoria ja vanhempia

Valloittava vanhemmuus -luentosarja tukee vanhempia ja ammattilaisia

24.08.2020 klo 12:47
Vanhemmuus on valloittavaa, ja samalla täynnä haasteita. Syksyn luentosarjamme tarjoaa työkaluja vahvistamaan vanhemmuutta ja ymmärtämään lapsen ja nuoren käyttäytymistä paremmin. Näin voimme tukea vanhemmuutta ja ennaltaehkäistä ongelmia.

Luennoitsijat ovat Barnavårdsföreningenin asiantuntijoita, joilla on koulutus eri aloilta sekä vankka kokemus lasten, nuorten ja vanhempien tukemisesta. Luentosarja on avoin kaikille, ja aiheet ovat hyödyllisiä sekä vanhemmille että ammattilaisille.

 - Nämä luennot ovat helppo tapa oppia uutta. Luennoilla voi olla monelle myös tuttua asiaa, mutta kenties uudesta näkökulmasta. Tarjoamme pohdittavaa niin vanhemmille kuin ammattilaisillekin, toteaa neuropsykiatristen palvelujen yksikönjohtaja Silve Serenius-Sirve.

Syksyn aikana käsittelemme muun muassa stressiä, myönteistä kohtaamista, läsnäoloa ja pohdimme mitä nuorten aivoissa oikein tapahtuu.

Luennot järjestetään verkossa ja luentosarja on ilmainen. Ilmoittautua voi vain yhdelle luennolle tai voi osallistua vaikkapa koko sarjan luentoihin.

Osa luennoista pidetään samaan aikaan suomeksi ja ruotsiksi. Ruotsiksi tarjonta on hiukan erinäköistä, se kannattaa katsoa täältä.

 

Syksyn luennot:

Stressi – ke 23.9.2020 klo 17.00–18.30

Stressi on normaali reaktio ja sen kanssa voi oppia elämään. Tule kuulemaan mitä stressi on, mistä se syntyy, miten se vaikuttaa, ja miten sen kanssa pärjätään? Psykologi Silve Serenius-Sirve luennoi.

Nuoren aivoissa kuhisee – ma 12.10.2020 klo 17.00–19.00

Toisinaan teiniä stressaa ja ahdistaa, toisinaan on vaikea löytää jarruja. Mikä selittää käyttäytymistä nuoruusiässä ja mitä kaikkea aivoissa tapahtuu? Luennoitsijana psykologi Silve Serenius-Sirve.

Läsnäolo – kohtaamisen kivijalka – ke 28.10.2020 klo 17.00–18.30

Tule kuulemaan läsnäolosta ja kohtaamisesta lisää, sekä herättelemään omaa läsnäoloasi helpoin harjoituksin. Oman elämäni supertähti -hankkeen työntekijä Risto Heikkinen luennoi.

Kohtaa lapsi myönteisesti – to 5.11.2020 klo 13.00–14.30

Luennolla lapsiperhetyön asiantuntija Minna Kuosmanen käsittelee käytännönläheisiä keinoja, joilla voi helpottaa vuorovaikutusta ja arjen sujumista haastavasti käyttäytyvän lapsen kanssa.

Perheessä tunteet tarttuvat – ke 18.11.2020, klo 17.00–18.30

Kun vanhempi onnistuu pysymään rauhallisena, onnistuu lapsen rauhoittaminen helpommin. Lapsiperhetyön asiantuntija Anne Pulkkinen kertoo keinoista säädellä tunteita.

Mitä lapsen käytös heijastaa – ke 2.12.2020, klo 17.00–18.30

Lapsen haastava käytös voi olla kuormittavaa koko perheelle. Lapsiperhetyön asiantuntija Tiina Ruoho-Pettersson tarkastelee ja auttaa ymmärtämään käytöksen takana vaikuttavia tekijöitä.

 

Ilmoittaudu viimeistään edellisenä päivänä klo 16 mennessä:

https://link.webropolsurveys.com/S/649DE1A2BD059B86

Zoom-linkki lähetetään ilmoittautuneille sähköpostitse.


Osallistumme SOSTE:n kampanjaan Onneksi on joku - Tur att det finns nån. Kampanjan aikana saatamme näkyviin työmme lasten, nuorten ja perheiden arvon. Lue kannanottomme täältä! 

 
Silve Serenius-Sirve
Yksikönjohtaja, psykologi | Enhetschef, psykolog
+358505751500
Söndrigt hjärta

Blogg: Brev från en separation

"Det är absolut ingen skam att söka hjälp, snarare en smart investering för framtiden och förhoppningsvis ett nytt, bättre liv", skriver en mamma som gått igenom en separation i vår blogg.

Rekry: Ohjaaja Töölön lastenkotiin

Olisiko sinulla suuri sydän, lempeä luonne, touhukkuutta ja omatoimisuutta? Ja tahtoisit vielä tehdä töitä sijaishuollossa ihanien, mutta samalla sinulta paljon vaativien nuorten parissa.

Kun rahaa ei riitä edes bussilippuun

Ehdotetut leikkaukset uhkaavat sosiaali- ja terveysalan järjestöjen toimintaa. Mitä lapsille ja perheille tapahtuu, jos toiminta häviää? Kysyimme asiakkailtamme ja vastaukset olivat häkellyttäviä.

Parempaa vuorovaikutusta kuohuvien teinivuosien aikana

Teiniaika herättää kysymyksiä ja tunteita useimmissa vanhemmissa ja välillä sukset voivat mennä kotona ristiin ihan kunnolla. Oikeilla työkaluilla ja tiedolla varustettuna vanhempi voi luoda paremman ilmapiirin kotona. Meillä on tarjota laaja valikoima tapoja tukea teinivanhempia ajoissa, ennen kuin ongelmat kasvavat.

”Nu vet jag att jag inte kan berömma mitt barn för mycket”

Vi deltar i SOSTE:s kampanj Tur att det finns nån. Under kampanjen visar vi hur viktigt vår arbete är för barn, unga och familjer. Läs blogginlägget om Pia och Mikael, som fick en lättare vardag och ett stärkt föräldraskap efter att ha deltagit i Familjeskolan POP på Barnavårdsföreningen.

”Nyt tiedän, ettei lasta voi kehua liikaa”

Osallistumme SOSTE:n kampanjaan Onneksi on joku. Kampanjan aikana näytämme kuinka tärkeää työmme on lapsille, nuorille ja perheille. Pia ja Mikael osallistuivat Barnavårdsföreningenin Perhekoulu POP:iin. Blogissa he kertovat omien vanhemmuustaitojen vahvistuneen ja arjen helpottuneen Perhekoulun myötä.
Man som tittar ut över ett öppet hav

Pappablogg: Skilsmässan lade sina spår

"En skilsmässa är minst sagt en förändring, inte bara för mig som man och pappa till två härliga barn, utan för hela den splittrade familjen, släkten och vännerna. Det finns ingen återvändo, men livet går vidare", skriver en pappa som deltagit i vår skilsmässogrupp i vår blogg.
Hymyilevä tyttö ulkona

Chattaa kanssamme tiistaisin ja torstaisin

Chattimme ovat olemassa sinua varten, jolla on kysymyksiä perhearjesta tai teinin kanssa elämisestä ja lapsille ja nuorille, jotka tarvitsevat jonkun, joka kuuntelee. Syksyllä chattimme ovat auki tiistaisin kello 12–14 ja torstaisin kello 16–18.