Lippispäinen poika pitelee päätään

Tukea haastavasti käyttäytyvien lasten vanhemmille myös koronan aikana

31.03.2020 klo 10:20
Rutiinien muutokset voivat olla erityisen vaikeita lapsille ja nuorille, joilla on neuropsykiatrisia haasteita. Vanhempana voi olla vaikeaa hallita arkea, kun päivittäiset rutiinit murtuvat ja lapsi reagoi muuttuneeseen tilanteeseen.

Uudet tilanteet, poikkeamat rutiineista sekä lisääntyneet vaatimukset siitä, että pitäisi pystyä olemaan itseohjautuva voi saada aikaan stressiä. Tämä voi ilmetä vaikka levottomuutena, saamattomuuden tunteena ja kiukkuisuutena.

Neuropsykiatriset asiantuntijamme ovat myös koronakriisin aikana valmiita neuvomaan ja tukemaan arjen hallinnassa. Tavoitteena on löytää tukitoimia, jotka auttavat arjessa. Palveluihimme päästäkseen lapsella ei tarvitse olla lähetettä eikä diagnoosia.

Asiantuntijamme ovat mukana vastaamassa chateissamme, jotka tällä hetkellä toimivat joka arkipäivänä. Maanantaisin ja keskiviikkoisin chatit ovat auki kello 15-18, muina viikonpäivinä 12-15.

Meillä on myös tavalliseen tapaan torstai-iltaisin chat nuorten vanhemmille kello 19-20.

Asiantuntijamme on mahdollista tavoittaa myös puhelimitse maanantaista torstaihin kello 9-11 ja 12-14 numerosta 050-565 1722.

Yhteyttä voi ottaa myös sähköpostilla: nepsy@bvif.fi

Tällä hetkellä asiakaskäyntejä järjestetään etätapaamisina Teams–yhteyden kautta. Kysy lisää!

Monet palveluistamme ovat käyttäjille maksuttomia, koska saamme niihin tukea STEAlta.

 

 
Silve Serenius-Sirve
Yksikönjohtaja, psykologi | Enhetschef, psykolog
+358505751500
Iloinen lapsi juoksee ulkona

Bonusäiti – yhtä oikeaa tapaa ei ole

Siinä missä biologinen vanhemmuus useimmiten tapahtuu kuin itsestään ja vanhemmuuteen kasvaa pikkuhiljaa, voi bonusäitinä huomata yhdellä ovenavauksella elämäänsä kuuluvan puolison myötä myös lapsia. Eikä vain lapsia vaan myös liuta muita henkilöitä, joilla kaikilla on omat odotuksensa siitä, miten bonusvanhempana pitäisi toimia. Lue bonusäidin kirjoittama positiivinen ja uskoa tulevaisuuteen herättävä blogiteksti uusperheen arjesta.

Pia Sundell lapsistrategian seurantaryhmän jäsen

Valtioneuvoston kanslia on asettanut seurantatyöryhmän kansallisen lapsistrategian työn tueksi. Seurantaryhmään nimitettiin Barnavårdsföreningenin toiminnanjohtaja Pia Sundell.
tyttö kierii ruohossa

Tukea perheille myös heinäkuussa

Tänä kesänä Barnavårdsföreningen panostaa erityisen paljon lasten ja perheiden tukemiseen. Siksi osa toiminnastamme jatkuu poikkeuksellisesti koko kesän ajan.

Blogg: Sommaren som nästan inhiberades

”Skolan är över efter en märklig termin och ett långt sommarlov har börjat. Den här sommaren kommer att bli annorlunda för de flesta. Vad ska familjen göra hela långa sommaren och hur blir alla nöjda och glada när allt är avbokat?” Läs hela sommarbloggen skriven av Pia Granittiaho.

Blogg: Parförhållande på undantagstillstånd

”För den som lever i en parrelation har våren 2020 högst antagligt medfört många insikter om parrelationen och en själv. Då två personer med olika temperament och behov lever tätt inpå varandra kommer de varandra väldigt nära - på gott och ont”, skriver Christina Holm i vår blogg.

Perheohjaus vanhemmuuden tukena

Perheohjaus tarjoaa käytännön vinkkejä myönteisempään arkeen sekä mahdollisuuden pohtia asioita yhdessä ammattilaisen kanssa. ”Vihdoin saimme kertoa niin kuin asiat ovat ja konkreettista apua", perheohjaukseen osallistunut vanhempi kuvaa.

Tukea perheille myös kesäaikana!

Barnavårdsföreningen panostaa tänä kesänä erityisen paljon lasten ja perheiden tukemiseen. Siksi osa toiminnastamme jatkuu poikkeuksellisesti koko kesän ajan.

Loma- ja kurssikeskus Högsand Hangossa pidetään suljettuna tänä kesänä

Barnavårdsföreningenin Loma- ja kurssikeskus Högsand pidetään suljettuna tänä kesänä pandemian takia. Moni asiakkaista on perunut varauksensa eikä toimintaa pystytä aloittamaan suunnitellusti kesäkuussa.
Lapsia luonnossa

Maksuttomia kesäpäiväleirejä erityislapsille

Barnavårdsföreningen järjestää erityislapsille ja -nuorille kesäpäiväleirejä luonnonkauniissa ympäristössä Helsingin Meilahdessa. Leirit ovat maksuttomia.