Tietoa miten koronavirus vaikuttaa toimintaamme

16.03.2020 klo 10:55
Barnavårdsföreningen noudattaa viranomaisten ohjeita koskien koronavirusta covid-19. Artikkelia päivitetään jatkuvasti ajankohtaisella tiedolla.

Mahdolliset kysymykset voi suunnata toiminnanjohtaja Pia Sundellille sähköpostitse pia.sundell (at) bvif.fi tai kiireellisissä tapauksissa puhelimitse 040-501 9105.

19.3.2020

Teemme koko ajan töitä, jotta voisimme tukea perheitä uusilla tavoilla näissä poikkeuksellisissa ajoissa.

Aloitamme lisäämällä läsnäoloamme netissä. Kaikki chattimme tulevat olemaan auki joka arkipäivä kello 12-15 kaikille, jotka tuntevat, että he tarvitsevat tukea ja neuvoja muuttuneessa arjessa: nuorille, vanhemmille, isovanhemmille.

Lisää tietoa >>

Chatit löytyvät kotisivultamme: www.bvif.fi

18.3.2020

Barnavårdsföreningen palvelee myös koronavirusepidemian aikana. Asiantuntijamme vastaavat kysymyksiisi sähköpostitse tai puhelimitse. Yhteystiedot löydät täältä>>

16.3.2020

Hallitus on todennut yhteistoiminnassa tasavallan presidentin kanssa Suomen olevan poikkeusoloissa koronavirustilanteen vuoksi.

Lue lisää Valtioneuvoston nettisivuilta>>

Valtioneuvoston linjaukset varhaiskasvatuksen, esiopetuksen, perusopetuksen, lukio- ja ammatillisen koulutuksen, korkeakoulutuksen, vapaan sivistystyön sekä taiteen perusopetuksen järjestäjille koronavirustartuntojen leviämisen hidastamis >>

15.3.2020 klo 22.00

Helsingin kaupunki täydensi päätöksiään ja suosituksiaan koronavirustilanteeseen liittyen. Kaupunki selvensi etenkin ohjeita päiväkodeille ja kouluille. Lue koko uutinen tästä>>

15.3.2020 klo 19.50

Helsingin kaupunki on sunnuntaina 15. maaliskuuta päättänyt olla sulkematta kaupungin päiväkoteja ja kouluja. Barnavårdsföreningenillä ja Helsingin kaupungilla on ostosopimus, mikä tarkoittaa, että Helsingin kaupunki ostaa kaikki hoitopaikat Barnavårdsföreningenin päiväkodeilta. Barnavårdsföreningen noudattaa täten Helsingin kaupungin ohjeita.

Päätökset koskevat Barnavårdsföreningenin kaikkia päiväkoteja: Päiväkoti Anna Kalliossa, Päiväkoti Brita Maria Renlund Kalliossa, Päiväkoti B.E. von Schantz Punavuoressa, Päiväkoti Arbetets Vänner Kampissa, Tallbon päiväkoti Mäntyniemessä ja Töölön päiväkoti.

Päätös koskee myös Barnavårdsföreningenin iltapäivätoimintaa Helsingissä, mikä jatkaa toimintaansa toistaiseksi. Päätös koskee Barnavårdsföreningenin kaikkia yksiköitä: Botby eftis, Cygnaeus eftis, Drumsö eftis ja Gillebo eftis.

Lue Helsingin kaupungin varhaiskasvatuksen asiakastiedotteen täältä>>(pdf)  

Porimestari Jan Vapaavuoren blogikirjoitus Koulujen ja päiväkotien sulkemisesta tai aukipitämisestä löytyy täältä>>

13.2.2020

Barnavårdsföreningen noudattaa viranomaisten ohjeita koskien koronavirusta COVID-19. Henkilökuntaa tiedotetaan jatkuvasti ajankohtaisista ohjeista. Barnavårdsföreningen on tehnyt toimintasuunnitelmia yksiköitä ja toimintaa varten.

Viranomaisten ohjestusten mukaan koronavirustilanteeseen liittyen on Barnavårdsföreningen päättänyt, että kaikki ryhmätoiminta ja kouluissa tehtävä työ jää tauolle. Tämä koskee avointa toiminaamme, lasten ja vanhempien tukiryhmiä, luentoja, seminaareja sekä muita tämän kaltaisia kokoontumisia. Kaikkia osallistujia suljetuissa ryhmissä on informoitu. Tieto avoimesta toiminnasta on jaettu eri kanavissa, esim. nettisivuilla ja sosiaalisessa mediassa. Osallistujilta ei vaadita toimenpiteitä tällä hetkellä.

 

Pia Sundell
Pia Sundell
Verksamhetsledare | Toiminnanjohtaja
+358405019105
Pia leder det operativa arbetet på Barnavårdsföreningen. Hon är också bl.a. vice ordförande för Centralförbundet för Barnskydd | Pia johtaa BF:n operatiivista työtä. Hän on myös mm. Lastensuojelun Keskusliiton varapuheenjohtaja.
Lapsia luonnossa

Maksuttomia kesäpäiväleirejä erityislapsille

Barnavårdsföreningen järjestää erityislapsille ja -nuorille kesäpäiväleirejä luonnonkauniissa ympäristössä Helsingin Meilahdessa. Leirit ovat maksuttomia.

Voiko lapsellani olla ADHD?

"Arki takkuaa - lapsi unohtelee, hänen on vaikea noudattaa ohjeita tai hän joutuu toistuvasti riitoihin muiden kanssa. Asioita sattuu ja tapahtuu, tekemiset kasautuvat ja koetaan epäonnistumista. Lapsi saattaa menettää malttinsa pienistäkin asioista tai reagoi tapahtuneeseen nähden todella voimakkaasti. Miten sitten tietää onko lapsella ADHD?" Lue psykologi Silve Serenius-Sirven kirjoittama teksti aiheesta.
kaksi iloista tyttöä nauravat kameralle

Teini talossa? Voimme tukea sinua vanhempana monella tavalla!

Teinivuodet voivat olla myrskyistä aikaa, myös vanhemmille. Riitaa ja kinaa riittää arjessa. Meillä on eri tapoja tukea sinua ja auttaa perheen arkea myönteisempään suuntaan.

Isän blogi: Kuulumisia karanteenikolosta

”Minusta kuoriutui yhdessä yössä pienen lapseni paras ja ainut ystävä, ohjelmatoimisto (silloin kun pelata ei saa) sekä yksityinen kouluassistentti. En valita, vaan totean, että olen onnekas, kun saan vielä terveenä tehdä näitäkin töitä oman työni lisäksi.” Lue isän kirjoittama lämminhenkinen blogiteksti korona-arjesta.

Blogi: Koronarjessa teinin kanssa

”Teini kertoo, että kaikki muut saavat valvoa yöt läpeensä, pelata ja tehdä mitä huvittaa. Vain hänelle raukalle on osunut äidiksi vanginvartija, joka vaatii noudattamaan rutiineja. Koulujen avaamista saa vielä odottaa, eli mitä mahdollisuuksia vanhemmilla (ja teineillä) on selvitä järjissään tästä koronakokemuksesta?” lue Merja Koposen kirjoittama blogiteksti.

Poikkeustila: Kun lapsella on kaksi kotia

”Lapsella on oikeus pitää yhteyttä molempiin vanhempiinsa. Tämä ei kuitenkaan ole yksinkertaista, kun puhutaan poikkeustilasta, sairastelusta, riskiryhmistä ja Uudenmaan rajojen sulkemisesta. Miten taata lapsen oikeudet niin että ne menevät koronavirusepidemian ohjeistuksien kanssa yhteen?” Lue toiminnanjohtajamme Pia Sundellin kirjoitus aiheesta.

Avoin kirje henkilökunnalle

"Kiitos teille kuuluu siitä, että olette osana lasten, nuorten ja perheiden arjessa. Yhdessä katsomme eteenpäin ja etsimme uusia mahdollisuuksia." Lue toiminnanjohtaja Pia Sundellin kiitokset Barnavårdsföreningenin henkilökunnalle.

6 vinkkiä etäopetuksen ja etätyön yhdistämiseen

”Koronavirusepidemian takia kodeissa on jouduttu tilanteeseen, jossa etätöitä tekevät sekä aikuiset että lapset. Yhteiset pelisäännöt, hyvä suunnittelu ja työrauhan takaaminen nousevat avainasemaan onnistuneen yhteiselon ja työskentelyn turvaamiseksi”, Tiina Ruoho-Pettersson kirjoittaa blogissamme.
Lippispäinen poika pitelee päätään

Tukea haastavasti käyttäytyvien lasten vanhemmille myös koronan aikana

Rutiinien muutokset voivat olla erityisen vaikeita lapsille ja nuorille, joilla on neuropsykiatrisia haasteita. Vanhempana voi olla vaikeaa hallita arkea, kun päivittäiset rutiinit murtuvat ja lapsi reagoi muuttuneeseen tilanteeseen.