60996.jpg

Päivä lastenkodissa

09.11.2017 kl. 11:46
Lastenkodin nuori kertoo päivästään. Lue miten tavallinen päivä lastenkodissa lähtee käyntiin ja mitä ohjelmaa siihen mahtuu.

Hei, minä olen 14 v. lapsi ja asun lastenkodissa.

Minun päivä alkaa näin: herään aamulla kouluun yleensä klo 7.30. Pukeudun ja pakkaan tavarat 15 minuutissa. Harjaan hampaat, syön ja lähden kouluun. Koulussa opiskelen ja juttelen kavereiden kanssa (en tunnilla).

Kun koulupäivä loppuu, niin menen bussipysäkille ja olen bussissa puhelimella jos akkua riittää.

Kun tulen takaisin lastenkotiin, teen läksyt, syön ja menen omaan huoneeseen pelaamaan/katsomaan puhelimella. Illalla otan iltalääkkeet ja menen takaisin omaan huoneeseen. Annan myöhemmin illalla puhelimen yöksi ja kerron herätyksen työntekijälle.

Aamulla herään niin kuin kerroin tekstin alussa. Jos minulla on kaveripäivä voin jäädä koulun jälkeen viettämään aikaa kavereiden kanssa. Mutta minä menen yleensä pelaamaan tietokoneella ja tulen illalla takaisin lastenkotiin.

Viikonloput olen yleensä kotona pelaamassa tietokoneella tai olen ulkona. Kun kotilomat loppuvat, niin minä menen takaisin lastenkotiin illalla.

Joskus me mennään lastenkodin kanssa reissulle, tai jopa toiseen maahan.

Minulla on myös omahoitaja-aikoja, milloin voidaan mennä jonnekin, esimerkiksi syömään.

 
Töölön Lastenkoti | Tölö barnhem
Stenbäckinkatu | Stenbäcksgatan 7 A, 00250 Helsinki | Helsingfors
+358456579899
etunimi.sukunimibvif.fi
61150_t.jpg

Barn ska få påverka sin vardag

Den 20:e november firas Barnkonventionens dag och ett tema för i år är barnets delaktighet. Barnets delaktighet är också ett aktuellt ämne i de nya grunderna för planen för småbarnspedagogik. Men vad betyder det egentligen att barn ska få ha inflytande på sin egen vardag?
61017_t.jpg

Haemme Töölön lastenkotiin kasvattajaa itsenäistyvien nuorten osastolle

Työsuhde on vakituinen ja alkaa 27.11. tai sopivan henkilön löydyttyä.