Vi finns till för dig när vardagen med barn känns tung


Vi inom Barnavårdsföreningens familjearbete jobbar förebyggande för en god barndom. Grunden för vårt arbete är stödjandet av föräldraskapet så att barnen ska ha det bra i vardagen och i utmanande livssituationer.

Vi vänder oss speciellt till dig som tampas med en tung vardag på grund av:

  • Skilsmässa eller nyfamilj
  • Barn vars beteende upplevs som krävande
  • Barn med neuropsykiatriska utmaningar
  • Mentala problem i familjen
  • Konflikter inom familjen
  • Alkohol- och drogmissbruk i familjen


Vi delar också gärna med oss av vår expertis till dig som i ditt arbete möter barn, unga och familjer.

Ta kontakt – gärna redan innan problemen hopat sig!


Vi hjälper dig att hitta rätt i vårt serviceutbud. Mer om våra stödformer hittar du nedan.
 

Kontaktuppgifter
 


Individuellt stöd

Som förälder kan du vara bekymrad över ditt eget föräldraskap av många olika orsaker. Det kan handla om samspelet inom familjen eller utmanande livssituationer så som skilsmässa. Då finns vi här för dig!

Boka tid till ett avgiftsfritt besök där vi kartlägger din och din familjs situation och stödbehov. Vi kan sedan vid behov rekommendera olika stödformer, såsom familjehandledning, familjeterapi eller gruppverksamhet.
 

”Men det största är nog det där att man inte är ensam”

Gruppverksamhet

Vi ordnar gruppverksamhet för både föräldrar och barn. I gruppen får du kunskap och möjlighet att sätta ord på dina känslor och stärka din självkänsla. Stödgruppen kan också bryta isolering och ensamhet.

Temat för en grupp kan vara till exempel föräldraskap, barn med utmanande beteende, skilsmässa, nyfamilj, psykisk ohälsa hos en förälder eller föräldrarnas rusmedelsmissbruk.

Information om aktuella stödgrupper, läger och föreläsningar hittar du i kalendern.
 

Kalender


”En fungerande vardag är grunden för en bra barndom”

Expertis inom neuropsykiatriska utmaningar

När det i familjen finns ett barn som beter sig utmanande ställs föräldrars krafter och fostringsmetoder på prov. På Adhd-centret ger vi information och stöd till er med utmanande barn – som exempelvis är trotsiga, överaktiva eller har svårt att styra sitt beteende.

Barnet behöver varken remiss eller diagnos för att ni ska kunna vända er till oss. Ni kan få individuellt stöd per telefon eller träffa oss personligen. Du är också välkommen att delta i gruppverksamhet eller våra kvällsföreläsningar. Vi ger även ut handböcker i anknytning till ämnet.


Adhd-centrets telefonjouR
050 565 1722


För yrkespersonal och studerande

Du som arbetar med barn och familjer är i nyckelställning när det gäller stödet till familjerna. Vi ger information, stöd och utbildning för personal och studerande inom vård, skola och omsorg. Från oss kan du också få handböcker och annat material.
 

BOKA EN FÖRELÄSNING

 

MAterial

 


Familjeskolan POP® – för en fungerande vardag


 Familjeskolan POP® erbjuder både metoder för en bättre fungerande vardag och referensstöd till dig som förälder. Familjeskolan POP® är avsedd för barn i åldern 3–6 år och deras föräldrar.

Familjeskolan träffas en gång i veckan under tio veckor. Den består av en föräldragrupp, en barngrupp och handledarutbildning.


Läs mera

 


Pussel – för skilsmässo- och nyfamiljer i Svenskfinland


Är du själv frånskild? Har dina föräldrar eller någon annan du känner separerat? Lever du eller någon i din närhet i nyfamilj? Då är Pussel något för dig.

Vi ordnar stödgrupper och läger och erbjuder stödsamtal och utbildning.
 

Läs mera

 


De otroliga åren – för dig som är trött på trots och bråk


En del barn är mera utmanande än andra och därför mer krävande. Vi ordnar kurser enligt modellen ”De otroliga åren” för föräldrar som vill utveckla sitt föräldraskap och som har barn i åldern 3–12 år.

I föräldragruppen får du tips och idéer om hur du kan stödja ditt barn på ett positivt sätt och minska på konflikter i familjen.

 

LÄS MERA

 

Vårt stöd till barn och familjer finansieras bland annat av STEA och Stiftelsen Brita Maria Renlunds minne.